Ivanović : Tačno, nije bio penal

Autor 3.3.2011. u 09:46

Ivanović :  Tačno, nije bio penal

Posle poraza od Čelsija sa 2:1 menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson bio je besan zbog načina na koji je rivalu dosuđen jedanaesterac, a so na ranu ekipe sa “Old Traforda” doliva suparnički defanzivac, reprezentatitvac Srbije Branislav Ivanović koji tvrdi isto – penala nije bilo.

“Meni je taj penal stvarno čudan. Jednostavno, nekako je previše lako dosuđen, moram to da priznam nakon što sam nekoliko puta odgledao snimak. Mislio sam u prvi mah da jedanaesterac i treba da se svira čim je Žirkov pao, ali posle toga – video sam da nije. Ali, bili smo i mi u sličnim situacijama dva puta ove sezone, pa niko od nas ništa nije rekao tim povodom”, poručio je “između redova” Ivanović Fergusonu da se takve stvari u fudbalu dešavaju.

 

A u engleskom fudbalu se dešava da Srbi postaju sve značajniji faktor. Posle Nemanje Vidića koji je svojim odličnim partijama dogurao do kapitenske trake Mančester junajteda, Nikola Žigić postaje sve važniji za nastupe Birmingem sitija. Bane smatra da je to logična posledica napretka našeg fudbala.

 

“Mi smo počeli da se probijamo još u kvalifikacijama za Mondijal 2006, pa i ne čudi što je mnogo naših igrača zaslužilo pozive iz velikih engleskih fudbala. Treba napomenuti da je Srbija ipak završila kvalifikacije za prošlo Svetsko prvenstvo ispred Francuske koja, bez obzira na njihove uspone i padove, ima pregršta talenata. I evo, sada imamo Kolarova u Mančester sitiju, Jovanovića u Liverpulu, Žigića u Birmingemu”, nabraja Ivanović.

 

On ističe da je za sve njih, kao što je to bio slučaj sa njim i Vidićem, potrebno strpljenje kada se radi o ostrvskom stilu igre.

 

“Potrebno je vreme kako bi se oni adaptirali na engleski fudbal. Isto je bilo i sa mnom, nisam imao debi u Čelsiju čitavih osam meseci od dolaska u ekipu. I Nemanji Vidiću je takođe bio potreban određeni vremenski period, pa je evo već pet godina na odličnom nivou i kapiten je Junajteda. Moramo mi da pokazujemo taj individualni kvalitet i kao članovi reprezentatcije, zarad napretka srpskog fudbala”, naglašava defanzivac Čelsija.

 

On se posebno osvrnuo i na nedavne bravure Nikole Žigića koji je svojim golovima pogurao Birmingem i Premijer ligi, ali i ka osvajanju Karling kupa.

 

“Svi znaju da je Žigić najviši, pritom je i vrlo čvrst u igri, ali po meni on još uvek nije uspeo da se u potpuno privikne na engleski stil igre kako bi onda u godinama koje predstoje pokazao sav svoj kvalitet. Može on da igra odlično, ima potencijal za to, ali još uvek nije dostigao 100% svojih mogućnosti u Engleskoj. Pa opet, sjajna je stvar što je tu, što imamo toliko igrača u Premijer ligi, najboljoj na sveti. Fenomenalno je to, a i mi se međusobno družimo. Naravno, svaki novajlija prvo bude iznenađen kako ovde stvari funkcionišu i kako se fudbalski život odvija, zato i kažem da je potrebno vreme za adaptaciju. Ali, za ove ‘moje’, ne brinem, biće oni dobro”, uverava Ivanović.

blic

Autor 3.3.2011. u 09:46