Ivica Osim iskreno: BiH nema puno vrhunskih igrača

tačno.net
Autor/ica 8.4.2014. u 08:26

Ivica Osim iskreno: BiH nema puno vrhunskih igrača

Ivica Osim, najveće bosanskohercegovačko nogometno ime, prokomentirao je lošu atmosferu u reprezentaciji BiH uoči Svjetskog prvenstva, prvog u povijesti na koje se ta država plasirala.

“Nije dobra atmosfera, ali bit će dobra kad se okupe na pripremama i provedu nekoliko dana zajedno. Sve će se tada složiti kako treba. Dijelom su i novinari krivi, ne morate, brate, sva stvari napisati. Neke je bolje prešutjeti da ne zaboli glava”, rekla je legenda s Grbavice u intervjuu za Dnevni avaz.

U Brazil neće putovati kako se ne bi još više nervirao, a smatra da BiH i nema puno vrhunskih igrača.

“Dokle ćemo dogurati? Tko zna, nogomet je čudna igra. Najgore je što mi nemamo puno vrhunskih igrača, a oni što sebe smatraju takvima, to nisu. Jedan je spor, drugom trebaju trojica da mu smire lopte. Nemamo brzog igrača koji bi proletio kroz protivnika”, izjavio je Osim koji bi na mjestu izbornika Safeta Sušića pozvao nekog iz domaće lige.

“Sušić bi možda trebao pozvati nekog iz Premijer lige. Takav bi u Brazilu i u bazenu s anakondama bio sretan.”

Osim loše atmosfere u momčadi, razvoj nogometa koče i pojedinci iz Izvršnog odbora NSBiH kojima je sporan bio ugovor s Adidasom.

“Njima je sve sporno, gledaju samo sebe i svoj interes. Jedini ugovor koji im nije bio sporan je onaj s Bossom. Zašto? Pa zato što su čuli da će besplatno dobiti odijela…”

BiH će u Brazilu igrati u skupini s Argentinom, Iranom i Nigerijom.

index.hr

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 8.4.2014. u 08:26