Iz bh. kuće nogometa upozoravaju: Samo Adidas i N/FSBiH mogu prodavati opremu selekcije BiH

tačno.net
Autor/ica 8.4.2014. u 08:29

Iz bh. kuće nogometa upozoravaju: Samo Adidas i N/FSBiH mogu prodavati opremu selekcije BiH

Kako se polako bliži kraj ugovora sa Legeom, tako se sve češće na društvenim mrežema u ponudi mogu pronaći Adidasovi dresovi i oprema bh. reprezentacije.

Oglašavanje putem interneta

Međutim, N/FSBiH upozorava navijače naše selekcije na to da se radi zapravo o lažnjacima, s obzirom na to da će samo Adidas i oficijelni fan-shop bh. kuće nogometa biti zaduženi za prodaju opreme naših zmajeva, s kojom će nastupiti na SP-u u Brazilu.

“U cilju pravovremene i istinite informacije, a prevashodno zbog dobrih poslovnih običaja, N/FSBiH obavještava javnost da je zaključenjem ugovora sa Adidasom, koji stupa na snagu 1. juna 2014, stupio u međusobni odnos kojim su definisani prava i obaveze obje strane. Stoga želimo istaći da niti jedna druga strana, osim Adidasa i N/FSBiH, neće moći koristiti logotip Saveza i prodavati originalnu sportsku opremu naše nacionalne selekcije”, stoji na početku saopštenja.

“Ovim želimo istaći da su oglašavanje putem web strana, pojedinih online kompanija, o prodaji nove sportske opreme, postavljanje informacija na društvenim mrežama o mogućnosti kupovine nelegalni i zakonom zabranjeni, čime dolazi do širenja lažnih informacija o mogućnosti kupovine originalne robne marke. Kako u narednom periodu očekujemo izlazak na tržište novih sportskih proizvoda sa originalnim znakom Adidasa, distribucija tih artikala će biti izvršena putem prodajnih kanala novog dobavljača sportske opreme i njegovih franšiznih partnera.”

N/FSBiH je najavio kako će u cilju zaštite svoga žiga od nelegalnog korištenja poduzeti sve zakonom predviđene mjere.

Poziv inspekcijama

“Nelegalnom prodajom proizvoda sa znakom N/FSBiH i nepoštivanjem prava koje Savez crpi iz Zakona o žigu BiH, Savez će upozorenjem promptno obavijestiti sve nelegalne korisnike na takvu vrstu prodaje, a ako ni tada ne prestanu takve aktivnosti, Savez će koristiti sve zakonom raspoložive mjere putem nadležnih inspekcijskih službi u BiH. Također, ove će mjere biti poduzete i protiv svih onih koji koriste znak SP-a u Brazilu, s obzirom na to da na njega pravo raspolaganja ima samo FIFA”, stoji u saopštenju N/FSBiH.

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor/ica 8.4.2014. u 08:29