Izabrano 25 najboljih evropskih košarkaša koji su zaigrali u NBA

tačno.net
Autor/ica 1.4.2014. u 08:35

Izabrano 25 najboljih evropskih košarkaša koji su zaigrali u NBA

Američki košarkaški portal HoopsHype objavio je popis dvadesetpetorice najboljih evropskih košarkaša koji su ikad zaigrali na NBA parketima.

Na popisu, koji nije ponudio nikakva dodatna pojašnjenja ili opise igrača, su se našla i trojica Hrvata koji su već u penziji. Riječ je o tragično preminulom Draženu Petroviću, te Dini Rađi i Toniju Kukoču.

Na spisku se nije našlo ime Mirze Teletovića, sasvim očekivano, jer je premalo u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi da bi izborio taj status.

Prevelikih iznenađenja na popisu nije bilo, ali su se recimo u istoj rečenici našli Arvydas Sabonis i Danilo Gallinari. Ovaj Italijan ne igra toliko dugo i toliko kvalitetno u NBA ligi da bi zaslužio biti imenovan u 25 najboljih evropskih igrača koji su zaigrali u NBA ligi. To vrijedi i za Predraga Danilovića, čovjeka koji je proveo svega tri sezone u NBA ligi.

Spisak najboljih evropskih košarkaša u NBA ligi:

Andrej Kiriljenko, Arvydas Sabonis, Danilo Gallinari, Detlef Schrempf, Dino Rađa, Dirk Nowitzki, Dražen Petrović, Hidayet Türkoglu, Joakim Noah, Marc Gasol, Pau Gasol, Predrag Danilović, Predrag Stojaković, Rik Smits, Šarunas Marčiulionis, Toni Kukoč, Tony Parker, Vlade Divac, Žydrunas Ilgauskas, Juan Carlos Navarro, Jose Calderon, Goran Dragič, Nicolas Batum, Dejan Bodiroga (nikada nije zaigrao u NBA ligi, ali je svejedno uvršten).

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 1.4.2014. u 08:35