Izet Hajrović: Presretan sam, ovo je gol za cijelu BiH

tačno.net
Autor 11.9.2013. u 07:02

Izet Hajrović: Presretan sam, ovo je gol za cijelu BiH

Veliku pobjedu ostvarili su nogometaši Bosne i Hercegovine u 8. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nakon što smo gubili 1:0 preokrenuli smo rezultat i slavili 2:1 protiv Slovačke u Žilini.

Ova pobjeda nas je zadržala na prvom mjestu grupe G koje direktno vodi u Brazil. Igrači i selektor Safet Sušić su nakon utakmice bili presretni.

Igrač odluke bio je novajlija u našem timu Izet Hajrović koji je ušao sa klupe i nakon samo desetak sekundi provedenih na terenu poslao “bombu” sa 25 metara u gol Slovaka, za veliku pobjedu 2:1.

“Mislim da mi je to bio prvi dodir sa loptom. Osjećaj je super, a ovo je gol za cijelu BiH”, poručio je Hajrović u izjavi za Face TV nakon utakmice.

Vedad Ibišević je istakao kako mu je drago da su uspjeli pobijediti zbog cijele ekipe ali i naših navijača, dok je Edin Džeko istakao da smo zasluženo pobijedili i dokazali da možemo biti izuzetno jaki kada to treba i kada je najteže. Veznjak našeg tima Miralem Pjanić je istakao da je presudila naša velika želja da idemo u Brazil.

izvor:klix.ba

Nakon veličanstvene pobjede protiv Slovačke naši fudbalski reprezentativci danas će se iz Žiline zaputiti u gradove svojih klubova, dok će nekolicina njih se vratiti u Sarajevo.

Iz Žiline će u Sarajevo i selektor Sušić, kao i njegovi saradnici, a očekuje se kako će naši reprezentativci u Sarajevo sletjeti u 12,45 sati.

Inače, u taboru naše reprezentacije jutros vlada odlična atmosfera, vjerovatno nikada bolja u zadnjih nekoliko godina.

Teške utakmice protiv Slovačke dodatno su dale na vrijednosti trenutnoj situaciji u kojoj moramo kroz pobjede nad Litvanijom i Lihtenštajnom doći do plasmana na Svjetsko prvenstvo, tako da sa lica naših igrača i članova stručnog štaba ne silaze osmijesi.

 

 

tačno.net
Autor 11.9.2013. u 07:02

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija