Izjava hrvatskog trenera ujedinila bijesne srpske velikane

tačno.net
Autor/ica 8.7.2013. u 09:17

Izjava hrvatskog trenera ujedinila bijesne srpske velikane

Srpski košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda zaprijetili su raspadom ABA lige ukoliko u njoj zaigra momčad s Kosova.

Mrske rivale Zvezdu i Partizan ujedinila je izjava hrvatskog trenera Danijela Lutza. Ovaj košarkaški stručnjak, koji je prošle sezone sa Cibonom osvojio Kup i Prvenstvo Hrvatske, otišao je na Kosovo gdje je preuzeo ambiciozni klub KB Peja te je za tportal.hr izjavio ‘kako je klupski cilj plasman u regionalnu ABA ligu i da će u tome smjeru graditi momčad.’

Ta izjava je razljutila srpsku košarkašku javnost, a čelnici ‘crveno-belih’ i crno-belih’ oštro su reagirali.

‘Kada bi spomenuti klub ušao u ABA ligu, lige više ne bi ni bilo. Puno se toga treba dogoditi da bi jedan klub s Kosova igrao na službenim regionalnim natjecanjima’, istaknuo je predsjednik Zvezde Nebojša Čović za Kurir.

‘Ne želim uopće komentirati izjavu Danijela Lutza. Ukoliko dođe do toga, Partizan će uraditi isto što i svi drugi srpski klubovi. Nije Partizan jedini, sjest ćemo i dogovoriti se što dalje. Iskreno, ipak ne vjerujem da se u bliže vrijeme može dogoditi da Peja ili neki drugi klub s Kosova igraju u ABA ligi’, dodao je sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

 

 

 

izvor: tportal.hr

 

tačno.net
Autor/ica 8.7.2013. u 09:17