James Rodriguez je sjajan, ali moramo ga zasjeniti!

tačno.net
Autor/ica 3.7.2014. u 09:38

James Rodriguez je sjajan, ali moramo ga zasjeniti!

– Znao sam i ranije da je James Rodriguez sjajan igrač. Na Mundijalu pokazao je sav svoj talent – nahvalio je brazilski napadač Neymar trenutno vodećeg strijelca Mundijala iz redova Kolumbije, protivnika Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

James Rodriguez bio je strijelac u svakoj dosadašnjoj utakmici Kolumbije, te je s pet pogodaka na vrhu liste ovog takmičenja. Neymar je zabio jedan gol manje, te je vukao ne baš uvjerljive domaćine do četvrtfinala.

– Šta moramo napraviti da bismo ispunili našu odgovornost s 22 godine? Samo trebamo igrati fudbal. U ovom sportu godine nisu bitne. Iskustvo svakako pomaže, ali ja sam sa svoje 22 godine prošao puno toga u životu. Puno sam naučio i već imam neko iskustvo. James Rodriguez je izvrstan igrač, iako je vrlo mlad. Ima 22 godine, baš kao i ja. Pokazao je koliko je dobar i možemo mu samo čestitati na svemu što je dosad napravio – veli Neymar.

– Ipak, nadam se da je njegovom putu sada stigao kraj i da ćemo eliminirati Kolumbiju u četvrtfinalu. Kolumbiju jako poštujemo, dokazala se kao velika selekcija koja je dobila puno utakmica i pokazala izuzetnu snagu. Mi se svejedno nadamo prolazu – dodala je najveća zvijezda Brazila.

Nije ponudio odgovor na pitanje ko je bio bolji, James Rodriguez ili on?

– Ne znam, ne mogu vam to reći. Ali, nadam se da ćemo ga u četvrtfinalu zasjeniti. Ne samo ja, već cijela naša ekipa.

Po ko zna koji put je istakao kako je nastupati na Svjetskom prvenstvu na domaćem terenu ”ostvarenje sna”.

– Naravno da postoji pritisak, ali, za mene, ovo je san. Nešto o čemu sam maštao još kao dječak, dok sam gledao Ronalda kako zabija golove. Govorio sam sebi kako bih i ja volio igrati na svjetskom prvenstvu, biti poput Ronalda, osvojiti naslov. I sada sam tu. Ne želim razmišljati o pritisku, želim uživati u ovome. Igramo kod kuće, naše porodice i prijatelji su na tribinama, svaki navijač Brazila je uz nas.

Još je dodao kako ga individualne nagrade uopće ne zanimaju, već samo ona glavna, osvajanje rekordnog šestog naslova prvaka svijeta na domaćem terenu.

– Ako ja u idućoj utakmici ne odigram baš ništa, a mi pobijedimo s 1-0, to je sve što će me usrećiti i zadovoljiti. Osjećat ću se jako dobro u tom slučaju. Sve što me zanima je titula prvaka.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 3.7.2014. u 09:38