Januzaja želi Barca, njegov otac odlučuje o svemu

tačno.net
Autor/ica 8.10.2013. u 07:42

Januzaja želi Barca, njegov otac odlučuje o svemu

Nova mlada zvijezda evropskog nogometa, Adnan Januzaj, našao se na meti Barcelone.

Januzaj ima samo 18 godina i polako postaje prvotimac Manchester Uniteda. Talentirani Belgijanac zabio je dva pogotka u preokretu protiv Sunderlanda proteklog vikenda i izrastao u pravu zvijezdu…

Barcelona je, navodno, Januzaja pratila i 2011. godine, dok je ovaj još bio u Anderlechtu. Kako njegov ugovor ističe za osam mjeseci, Katalonci su ponovo došli na ideju da bi ga mogli dovesti u svoje redove.

S druge strane, na Old Traffordu niti ne pomišljaju da ovog dragulja predaju u nečije ruke. S Januzajom su bili vođeni pregovori, ali je došlo do zastoja u maju, kada je United napustio Sir Alex Ferguson, da bi se tek nedavno ponovo pokrenula ta ista tema.

“Neću reći koji se timovi interesuju za njega, ali mogu vam reći da postoji interes nekoliko evropskih klubova”, rekao je nedavno Dirk de Vriese, agent mlade nade, koji bi trebao dobiti u Unitedu novi, daleko unosniji ugovor.

Bez toga, naravno, United neće imati dobre šanse da ga zadrži. Dosta, piše Daily Mail, odlučuje i Adnanov otac, a navodno je menadžer Crvenih vragova David Moyes već ‘posjetio’ igračeve roditelje.

Upitno je, čak, za koju reprezentaciju će ovaj mladić igrati. Želi ga marc Wilmots u Belgiji, ima pravo nastupa za Albaniju, spominju se i neke druge zemlje, ali igrač je zatražio malo vremena da razmisli i donese odluku o tome.

“U ovom trenutku, međunarodni nogmet nije nešto o čemu puno razmišljam. Znam da se prvo moram usredotočiti na ono što radim za United, jer je ovo najvažniji dio moje karijere”, rekao je Januzaj, koji je odbio poziv Wilmotsa.

“Ovo je prvi put da sam ga pokušao uključiti u reprezentaciju, htio sam mu poslati jansu poruku. Poštujem njegov stav. Svaki igrač ima pravo na izbor i neću mu dati nikakav ultimatum. Ne možete prisiliti igrača da odebere zemlju za koju će igrati, to mora da dođe iz srca”, kazao je Wilmots.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.10.2013. u 07:42