Jason Kidd zaradio 50.000 dolara kazne zbog prolijevanja pića po terenu

tačno.net
Autor 29.11.2013. u 09:51

Jason Kidd zaradio 50.000 dolara kazne zbog prolijevanja pića po terenu

U NBA ligi se na američki Dan zahvalnosti nisu igrale utakmice , ali je radila Disciplinska komisija koja je s čak 50.000 dolara kaznila trenera Brooklyna Jasona Kidda.

Legendarni košarkaš kojem ne cvjetaju ruže u trenerskoj ulozi izveo je nevjerojatan trik u srijedu navečer u dvoboju protiv Los Angeles Lakersa. Pri vodstvu Lakersa 96-94 osam sekundi prije kraja Kidd se sudario sa svojim igračem Tyshawnom Taylorom i prolio Coca Colu koju je držao u ruci. Dakako, trebalo je očistiti parket, a Kiddu je prekid dobro došao za dogovor s igračima s obzirom da više nije imao pravo na minutu odmora. Nije mu pomoglo, pa su Lakersi na koncu slavili s 99-94.

A osim toga vodstvo NBA lige je na temelju usporene snimke utvrdilo da je Kidd rekao Tayloru ”hit me”, odnosno ”udari me”, nakon čega se igrač poslušno zabio u trenera i izbio mu čašu iz ruke. Budući da je cijeli slučaj odmah izgledao sumnjivo, novinari su poslije utakmice pitali Kidda je li sudar bio namjeran, ali 40-godišnji stručnjak je sve okrenuo na šalu:

– Dlanovi su mi bili znojni i Coca Cola mi je jednostavnoispala iz ruke. Znate da nikad nisam bio dobar s loptom.

NBA liga mu nije povjerovala, pa ga sada čeka plaćanjekazne. No, to mu vjerojatno nije najveći problem budući da su Netsi u sezonu krenuli s četiri pobjede i čak 11 poraza, a bivši playmaker Dallasa, Phoenixa, New Jerseyja i New Yorka zasad ne pronalazi recept za izlazak iz krize.

jutarnji.hr

Tagovi:
tačno.net
Autor 29.11.2013. u 09:51

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija