Jednoruki golman brani u Engleskoj

tačno.net
Autor/ica 1.4.2013. u 07:27

Jednoruki golman brani u Engleskoj

Život piše drame! Robert Lavdžoj (46) je jednoruki golman nižerazrednog engleskog fudbalskog tima Navigo 5 iz Grimzbija, koji oduševljava sve ljubitelje fudbala, jer brani nevjerovatno dobro.

Naravno, zbog svog hendikepa većinu visokih lopti izbija iz šesnaesterca, dok one niže i po zemlji hvata uspješno. Bez obzira na sve, njemu je veoma teško dati gol.

Ovaj bivši ragbista ostao je bez desne ruke prije osam mjeseci, pošto je 25 godina trpio nevjerovatne bolove zbog teške povrede u jednoj ragbi utakmici daleke 1987. godine. Bio je u depresiji zbog toga mjesecima, ali se ponovo zainteresovao za sport što mu je pomoglo da povrati samopouzdanje.

“Osjećam se fenomenamo. Mislio sam nikada više neću igrati fudbal tako da sam sada prezadovoljan. Osjećam veliko zadovoljstvo igrajući sa ovim momcima. Međutim, pošto meni ravnoteža sada nije toliko dobra izabrao sam da budem golman”, kaže Lavdžoj.

On je istakao da mu je fudbal pomogao da se vrati u normalan život nakon amputacije ruke jer je mislio da je njegov život gotov.

“U našem timu nije važno da li ćemo pobijediti ili izgubiti. Mi pobjeđujemo svaki put jer uživamo u igri. Izlazimo na teren kao tim i igramo kao tim. Niko ne razmišlja o rezultatu”, rekao je Lavdžoj i dodao: “Ovo je prava šansa za mene da budem dio tima i kluba, a i vidim u ovome priliku da reprezentujem svoju zemlju. Želio bih da učestvujem na Paraolimpijskim Igrama u Riju 2016, jer bi nošenje nacionalnog dresa bila najveća čast za mene”, objasnio je jednoruki golman.

 

nezavisne.com

tačno.net
Autor/ica 1.4.2013. u 07:27