Jose Mourinho našao navijača na ulici i zaposlio ga u Realu

tačno.net
Autor/ica 16.4.2013. u 14:07

Jose Mourinho našao navijača na ulici i zaposlio ga u Realu

Abel Rodrigez nije ni sanjao da će jednog dana biti u stalnom kontaktu sa igračima Real Madrida.Ovaj vatreni navijač Real Madrida je od teško ušteđenog novaca, koje je zaradio kao čistać na metro stanicama u Los Angelesu,potrošio na putovanje na utakmicu između Real Madrida i Barcelone.

Došavši u Madrid nije uspio da kupi ulaznicu za veliki “El Clasico”,ali tu negdje počinje i njegov san.

Prolazivši pored trening kampa Real Madrida,nailazi na velikog Jose Mourinha. Na pitanje Mourinha šta radi tu ,skromni Abel mu govori sve o svome slučaju.

Tada Mourinho pokazuje da epitet “special one” koji mu je dodijljen nije bez razloga. Odmah angažuje ljude koji su obezbijedili Abelu smještaj u luksuznom hotelu,karte za utakmicu,zatim je pokrenuo i incijativu da se tom vjernom navijaču organizuje posao u klubu. Abel počinje sa svoijim novim poslom, dobija posao ekonoma ,ali je odbio svaki vid novčane naknade,i uzimao je samo suvenire koje bi mu igrači poklonili. Sa velikim brojem igrača postao je dobar prijatelj,a upoznao je i neke od velikana svjtskog nogometa,kao što su Aleks Ferguson i Maradona.

Radio je za klub na dvije utakmice, i to protiv Barcelone, a zatim i u meču Lige prvaka protiv Manchester Uniteda na “Old Traffordu”.

tačno.net
Autor/ica 16.4.2013. u 14:07