Jurčić: Inter nam je i prije stvarao probleme

Autor/ica 23.7.2011. u 06:26

Jurčić: Inter nam je i prije stvarao probleme

‘Inter je ekipa koja nas je sve iznenadila prošlu sezonu, a i Dinamu je donijela dosta problema’, kaže Kruno Jurčić uoči prve Dinamove domaće utakmice.

Dinamo je sezonu započeo još prošlog tjedna protiv Neftčija, no nisu se plavi stigli puno odmarati nakon prolaska u 3. pretkolo Lige prvaka. Domaće prvenstvo danas započinju utakmicom protiv Intera.

‘Bili smo fokusirani uglavnom na europski put, ali nismo zapostavili HNL. Prva utakmica i dobar ulazak u prvenstvo su nam jako bitni. Imamo informacije iz prve ruke jer je pomoćni trener Krznar tamo proveo prošlu sezonu, ali poslali smo i stručnjaka da ih prouči. Inter je bio najbolje iznenađenje prošle sezone, ostali su na okupu, i dobili dva, tri nova igrača. To je momčad koja voli igrati nogomet i vole se nadigravati. Imamo 20 kvalitetnih igrača koji su na raspolaganju u svakom trenutku. Ulazimo u rotaciju s 4, 5 igrača što znači da dajemo odmor onima koji su odigrali prve dvije utakmice, a dajemo priliku dečkima koji su do sada skupili malo minuta’, rekao je Jurčić.

Iako u kadru ima ozljeđenih igrača, klupa mu je toliko duga da ne mora brinuti.

‘Opravak Bišćana, Atte i Barbarića trajat će malo dulje, Cufre ne trenira još s ekipom, a svi ostali igrači su spremni. Inter je ekipa koja nas je sve iznenadila prošlu sezonu, a i Dinamu je donijela dosta problema. Ja želim da rezultat bude produkt našeg raspoloženja. Ekipa je pozitivno doživjela utakmicu u Bakuu i moramo sada stvoriti pozitivno ozračje koje će biti platforma za daljnji europski put. Nismo igrali sjajno tamo, forma će još napredovati i ne očekujemo opuštanje. Utakmicu Bakuu sam doživio pozitivno, vidio sam kako je moja ekipa reagirala – bili su motivirani. U momčadi imam mlade dečke željne uspjeha i tu neće biti problema’.

Sljedećeg europskog protivnika već je proučavao.

‘Promatrao sam Helsinki iako sam se ova dva dana više bavio Interom. Finci su ekipa koja igra neugodan nogomet i ima puno brzih igrača. Oni vole biti dominantni, a vidjet ćemo je li ta dominacija prednost ili mana’, kaže Dinamov trener.

t-portal

Autor/ica 23.7.2011. u 06:26