Jusuf Nurkić kao 16. pick na kraju završio u Denver Nuggetsima

tačno.net
Autor 27.6.2014. u 09:27

Jusuf Nurkić kao 16. pick na kraju završio u Denver Nuggetsima

Bh. košarkaš, Jusuf Nurkić, prema očekivanjima noćas je izabran u prvom krugu NBA drafta. Tako je postao prvi košarkaš iz naše zemlje koji je izabran u prvoj rundi NBA drafta.

Dosadašnji član zagrebačke Cedevite na kraju je završio u redovima Denver Nuggetsa i to kao 16. pick izbora u Brooklynu. Interesantno je da su slavni Chicago Bullsi imali pravo na 16. pick, ali na kraju su ga zajedno sa Garryjem Harrisom tradeovati Denveru za Douga McDermotta.

Još uvijek nije poznato da li ćemo naredne sezone uz Mirzu Teletovića i mladog centra gledati na NBA parketima ili će ipak velika nada bh. košarke još jednu sezonu odigrati u nekom evropskom klubu.

The  2014 NBA draft

Treba istači da je kao prvi pick ovogodišnjeg drafta izabran Andrew Wiggins, koji je pripao Cleveland Cavaliersima, dok je drugi Jabari Parker završiou u redovima Milwaukee Bucksa.

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je kao 12. pick večeri završio u Orlando Magicu, ali je tradeovan u Philadelphia 76erse.

Podsjećamo, prije Nurkića na NBA draftu do sada su izabrani Nedžad Sinanović i Edin Bavčić. Međutim, oba nikad nisu zaigrala na NBA parketima.

sport.ba

tačno.net
Autor 27.6.2014. u 09:27