Juventus ima najveći budžet u Seriji A, Higuain najplaćeniji nogometaš

tačno.net
Autor/ica 7.9.2016. u 10:47

Juventus ima najveći budžet u Seriji A, Higuain najplaćeniji nogometaš

Foto: EPA

Aktuelni prvak Italije Juventus ima najveći budžet za plate igrača u Seriji A, a napadač Stare dame Gonzalo Higuan je naplaćeniji nogometaš.

Nogometaš Rome Daniele De Rosi dugo je bio najplaćeniji u Italiji, ali ga je potisnuo Gonzalo Higuain, koji je ovog ljeta stigao u Juventus iz Napolija te popisao ugovor kojim će po sezoni zarađivati 7,5 miliona eura, milion više od igrača Vučice.

Bianconeri imaju najveći budžet u ligi, koji iznosi 145 miliona eura. Inter ne zaostaje previše sa budžetom od 120 miliona eura.

Roma se nalazi na trećem mjestu s budžetom od 92 miliona eura, dok Milan i Napoli godišnje troše 80 odnosno 75 miliona eura na plate igrača.

Međutim, treba imati na umu da klubovi na plate svih “zaposlenika” troše mnogo više, tako da je Juventus prošle sezone izdvojio 220 miliona eura, od čega je veći dio završio na računima nogometaša.

Najmanji budžet u ligi ima Crotone, samo 14 miliona eura po sezoni. Najplaćeniji igrač Crotonea je Lorenzo Crisetig sa godišnjom zaradom od 400.000 eura.

Kada je riječ o trenerima, Juventusom Massimiliano Allegri prima 5 miliona eura godišnje, a iza njega je bio sada već bivši trener Intera Roberto Mancini, koji je po sezoni zarađivao 5,3 miliona eura.

Na drugom mjestu je sada trener Rome Luciano Spalletti sa zaradom od 3 miliona eura. Roma još uvijek isplaćuje ugovor bivšeg trenera Rudija Garcije, koji je po sezoni dobijao 2,8 miliona eura.

klix.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 7.9.2016. u 10:47