Juventus nakon produžetaka izborio polufinale

tačno.net
Autor/ica 10.1.2013. u 08:45

Juventus nakon produžetaka izborio polufinale

Fudbaleri Juventusa savladali su na svojoj Areni ekipu Milana nakon produžetaka rezultatom 2:1, te su na taj način izborili plasman u polufinale Kupa Italije.

Milan je bolje otvario ovaj susret. Ambrosini je prvi zaprijetio golu Storarija, ali je bio neprecizan, no već nakon šest minuta igre Rossoneri su stigli do vodstvao. Stephan El Shaarawy je lijepim udarcem sa vrha kaznenog prostora savladao golmana Stare dame za vodstvo od 1:0.

Srećom po domaće navijače, vodstvo gostiju iz Milana trajalo je manje od pet minuta kada je Sebastian Giovinco savršeno iz slobodnog udarca prebacio živi zid i pogodio za 1-1. Amelia na golu Milana samo je pogledom ispratio loptu kako ulazi u mrežu.

Promjene rezultata do kraja regularnog dijela utakmice nije bilo, pa se ušlo u produžetke, odnosno dodatnih 30 minuta igre.

Stara dama je do prednosti došla u 95. minuti susreta. Pogodio je Mirko Vučinić za prednost torinskog tima od 2:1, a tim se rezultatom i okončao prvi produžetak.

Milan je do kraja susreta mogao i trebao do izjednačenja, ali su “ziceri” Bakaye Traorea i Shaarawyja pogađali Storarija, odnosno stativu.

Sljedeće sedmice na rasporedu su i preostali susreti četvrtfinala u kojima se sastaju Inter – Bologna, te Fiorentina – Roma.

tačno.net
Autor/ica 10.1.2013. u 08:45