Juventus pregazio Romu

tačno.net
Autor/ica 6.1.2014. u 08:30

Juventus pregazio Romu

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras u velikom derbiju 18. kola italijanske Serie A ekipu Rome s 3:0.

Roma je dobro otvorila meč u Torinu. Pokušali su na otvaranju iznenaditi Juventus, stvorili su nekoliko opasnih situacija pred golom Gianluigi Buffona, ali do gola nisu mogli.

Juventus je iz svoje prve ozbiljnije prilike stigao do vodstva. Igrala se 17. minuta kada je Vučica dopustila igračima Stare dame da uđu u srce kaznenog prostora, a tu grešku gostiju iz Rima kaznio je Arturo Vidal za vodstvo Juventusa od 1:0.

Miralem Pjanić je imao priliku za Romu pet minuta kasnije, ali je udarac našeg reprezentativca odbranio Buffon. Llorente je u finišu prvog poluvremena pokušao, ali je lopta otišla preko gola.

Prvo poluvrijeme je okončano vodstvom Juventusa od 1:0, a nakon samo tri minute igre u nastavku vodstvo domaćih fudbalera je uvećano. Pirlo je ubacio iz slobodnog udarca, odbrana Rome je zaboravila Leonarda Bonuccija, koji je pogodio za sigurnih 2:0.

Stara dama je potom umirila igru. Prepustili su Romi sredinu terena, ali Vučica usprkos većem posjedu lopte nije dolazila do šansi. Znatno im je otežao i Daniele De Rossi, koji ju 75. minuti isključen zbog oštrog starta nad Cheillinijem, te je Roma ostala s igračem manje.

Već u narednoj minuti novi crveni karton za Vučicu. Nakon što je Pirlo izveo slobodan udarac, ispred Vučinića i Bonuccija je rukom s gol-linije izbacio Leandro Castan. Dosuđen je penal, Castan je isključen, a precizan izvođač penala je Mirko Vučinić za prednost od 3:0.

Do kraja je Juventus mirnom igrom sačuvao stečenu prednost, te sada imaju osam bodova više u odnosu na Romu.

Miralem Pjanić je igrao do 55. minute, a umjesto njega je u igru ušao Destro.


Goal Vidal – Juventus 1-0 Roma – 05-01-2014… by The-Best-Games


Goal Bonucci – Juventus 2-0 Roma – 05-01-2014… by The-Best-Games


Goal Vučinić – Juventus 3-0 Roma – 05-01-2014… by The-Best-Games

sportsport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 6.1.2014. u 08:30