Juventus rutinski do četvrtfinala, PSG eliminisao Valenciju

tačno.net
Autor/ica 7.3.2013. u 08:19

Juventus rutinski do četvrtfinala, PSG eliminisao Valenciju

Večeras su odigrana dva uzvratna susreta osmine finala Lige prvaka. Juventus je ponovo savladao ekipu Celtica, ovog puta sa 2:0 i tako potvrdio plasman u četvrtfinale, a dalje je prošao i PSG, koji je na svom Parku prinčeva remizirao s Valencijom rezultatom 1:1.

U Torinu je ekipu Celtica očekivala nemoguća misija nakon što je Juventus u prvom susretu pobijedio rezultatom 3:0. Gosti nisu imali šta izgubiti pa su krenuli ofanzivno od samog početka. Prvu priliku su imali u 9. minuti preko Berama Kayala. Juventus je u 15. minuti zaprijetio preko Quagliarelle. Igrači Celtica su tražili priliku za pogodak, a u 21. minuti je izglednu propustio Ledley. Ipak, Juventusu nije bilo potrebno mnogo šansi da dođe u vodstvo. U 25. minuti je pogodio Matri. U tim trenucima je bilo jasno da gosti nemaju šta tražiti, jer je Juve preuzeo kontrolu na terenu. U 29. minuti je opasno šutirao Vidal. Igrač od kojeg se ponajviše očekivalo iz redova Celtica, napadač Samaras, prvu priliku je imao u 35. minuti, ali nije pogodio. U finišu su ponovo neprecizni bili Vidal, tačnije odbranio mu je Celticov golman Forster te Celticov Kayal, koji također nije pogodio. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 1:0 u korist Stare dame.

U nastavku susreta Quagliarella je svojim udarcem najavio nastavak dominacije Juventusa, a nakon njega je šutirao i Pogba. Na drugoj strani su prilike u 58. i 60. minuti propustili Ambrose i Commons. Nešto kasnije je pokušao i iskusni Pirlo, ali opasnosti po Forstera nije bilo. Ipak, Juve je stigao do drugog gola. Vidal je u 65. minuti asistirao Quagliarelli koji je zatresao mrežu gostiju.

Nakon drugog gola Stare dame uslijedile su dvije prilike za Celtic, a propustili su ih Commons i Hooper u 70. i 74. minuti utakmice. Bolje se nije snašao ni Samaras devet minuta kasnije, kao ni Forrest, Kayal i Lassad u samom finišu susreta. Juventus je rutinski priveo utakmicu kraju, slavio je rezultatom 2:0 i ovjerio plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

PSG – Valencia (2:1) 1:1

PSG je u utakmicu s Valencijom ušao bez ponajboljeg napadača Zlatana Ibrahimovića, koji je suspendovan zbog crvenog kartona u prošlom susretu. U prvim minutama susreta na Parku prinčeva se igralo oprezno, bez nepotrebnog rizika. Igrala se 4. minuta kada je Pastore uputio prvi udarac ka golu Valencije. Na drugoj je strani četiri minute kasnije uzvratio Jonas, ali promjene rezultata nije bilo. Blizu pogotka je u 11. minuti bio Moura, no, šutirao je neprecizno. Četiri minute kasnije se u izglednoj prilici našao Soldado, ali iskusni napadač nije pogodio, kao ni Albelda nekoliko minuta kasnije. Igra s početka prvog poluvremena se nastavila, pa ozbiljnijih prilika i nije bilo. Vrijedni pomena su pokušaji PSG-ovih Pastorea i Alexa te Valencijinog Jonasa. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Drugo poluvrijeme je donijelo dvije nove prilike za PSG, kada je Moura šutirao u 46. i 49. minuti. Sve promašaje domaćih je u 55. minuti utakmice iskoristio večeras sjajni Jonas koji je pogodio mreži PSG-ovog golmana Sirigua.

PSG je nakon primjeljnog gola igrao strpljivo, a rezultat toga je izjednačenje rezultata na 1:1. U 66. minuti je pogodio Lavezzi.

Parižani su mogli i do drugog gola nakon samo nekoliko minuta, ali Chantome nije bio precizan. Valencia je do kraja susreta pokušavala doći do izjednačenja i produžetaka, ali to španskoj ekipi nije uspjelo. Susret je završen rezultatom 1:1, a PSG se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka.

 

 

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 7.3.2013. u 08:19