Juventus spreman za razmjenu, čeka se odluka Petkovića o Luliću

tačno.net
Autor/ica 10.5.2013. u 07:22

Juventus spreman za razmjenu, čeka se odluka Petkovića o Luliću

Talijanski mediji pišu da je razmjena Alessandro Matri-Senad Lulić već pripremljena od strane čelnika Juvenutsa, ali da se sada čeka odluka iz Lazija koji silno želi dovesti nekog kvalitetnog napadača.

Već duži period se piše o potencijalnoj razmjeni igrača između Juventusa i Lazija, a nadovno Stara dama je spremna, čeka se Lazio. Nije tajna da je naš reprezentativac velika želja Antonia Contea, trenera torinskog giganta.

S obzirom da će na ljeto u Juventus stići Fernando Llorente, a Torinezi su u potrazi i za još jednim napadačem, tu neće biti mjesta za Matrija, te je Juventus brzo pristao da pusti talijanskog napadača u zamjenu za Lulića.

Vladimir Petković ne bi želio pustiti Lulića, jer je jedan od najvažnijih igrača u njegovom timu, međutim s obzirom da mu je itekako potreban napadač, ima veliku priliku dovesti Matrija, tako da bi mogao reći “da”. Još uvijek se čeka odluka.

Vrijednost Lulića se procjenjuje na 15 miliona eura. Matrija je Juventus platio Cagliariju 2011. godine 18 miliona eura, ali sada je njegova vrijednost mnogo manja.

 

 

scsport.ba

 

tačno.net
Autor/ica 10.5.2013. u 07:22