Kada sam čuo šta je Sušić rekao, srce mi je počelo ubrzano kucati

tačno.net
Autor/ica 3.2.2014. u 08:43

Kada sam čuo šta je Sušić rekao, srce mi je počelo ubrzano kucati

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić najavio je u Centralnom dnevniku FACE televizije da će poziv u reprezentaciju dobiti Tino Sven Sušić i Anel Hadžić.

Zmajevi narednu utakmicu igraju 5. marta u austrijskom Insbruku protiv selekcije Egipta, a Sušić u ovom susretu planira probati svog bratića, te defanzivnog veznog austrijske ekipe Sturma Anela Hadžića.

Hadžić kaže kako ga je informacija da će dobiti poziv iznenadila.

“Nisam ni vidio ni čuo tu informaciju, jer sam u Turskoj na pripremama sa ekipom”, kaže Hadžić za Sport.ba.

“Odjednom, telefon mi je počeo da zvoni i nikako da prekine više”, kroz smijeh priča budući reprezentativac BiH.

“Kad su mi razni ljudi pisali o čemu se radi, prvo nisam vjerovao, ali sam bio nervozan, srce mi je kucalo ubrzano samo tako”.

“Ako taj poziv, stigne biće mi čast da zaigram sa takvim igračima kakvi su Džeko, Spahić, Pjanić… Jednostavno, to je ogromna čast”.

Hadžić je nekada nosio dres reprezentacije Austrije, ali je prošle godine promijenio sportsko državljanstvo, kako bi mogao zaigrati za svoju domovinu, Bosnu i Hercegovinu.

“Ja sam to i prije govorio: Austrija mi je dala sve i hvala im na tome, ali moja domovina je Bosna i Hercegovina. Mene su moji tako odgojili da se svoja domovina voli”.

“Želio bih još samo da napomenen da sam se za Bosnu i Hercegovinu odlučio mnogo prije ovih kvalifikacija. Nisam od onih koji žele igrati za BiH samo zbog plasmana u Brazil. Prije nekoliko godina sam to rekao, kada nisu ni počele minule kvalifikacije. Državljanstvo sam promijenio još prošle godine, jer je meni dres sa grbom BiH najvažniji, a svakom igraču trebala bi biti čast braniti boje svoje domovine”, dodao je Hadžić na kraju razgovora za Sport.ba.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 3.2.2014. u 08:43