Kamerunski savez otvorio internu istragu utakmice s Hrvatskom!

tačno.net
Autor/ica 1.7.2014. u 09:56

Kamerunski savez otvorio internu istragu utakmice s Hrvatskom!

Kamerunski nogometni savez odlučio je prekinuti insinuacije o namještanju utakmica na SP-u pokretanjem interne istrage, objavile su agencije u ponedjeljak tijekom noći.

Raspad Finkeove reprezentacije u Brazilu bio je hit i na azijskom tržištu, odakle se za Der Standard jučer javio Wilson Perumaj, lokalna verzija Velibora Džarovskog. Glasnik ovih nogometnih”brokera” tvrdi da je lakoćom predvidio rezultat susreta Hrvatske i Kameruna, u drugom krugu SP-a u Manausu. Dojavu točnog rezultata podijelio je s njemačkim novinarima, oni s publikom, pa Kameruncima nije preostalo drugo nego braniti se svojom istinom. Sumnja u poštenje afričke ekipe, koju tradicionalno na velika natjecanja prate i skandali, krenula je od Fifinih izvora, no za Index su iz vrhovne nogometne organizacije potvrdili da nema namještenih utakmica na SP-u, ali i naglasili da ne mogu ponuditi informacije ukoliko je određena istraga u tijeku.

Kamerunski savez nije čekao Fifine smjernice, već je naložio svom etičkom povjerenstvu da istraži sumnje u namještanje utakmica na SP-u, s posebnim naglaskom na utakmicu s Hrvatskom, potvrdili su službeno iz Fecafoota. Istražit će optužbe da je čak sedam igrača kamerunske reprezentacije sudjelovalo o varanju zbog obrtanja novca na kladionicama.

“Iako nas Fifa još nije kontaktirala po ovom pitanju, odlučili smo otvoriti istragu. Optužbe za prevaru na SP-u, posebice u utakmici s Hrvatskom, nimalo na utječu na generalne principe i vrijednosti ovog saveza”, naglasili su.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 1.7.2014. u 09:56