Kapiten Emir Spahić poručio političarima: Ne poredite našu djecu sa četnicima, vi ste višak u ovoj zemlji

tačno.net
Autor 8.2.2014. u 07:33

Kapiten Emir Spahić poručio političarima: Ne poredite  našu djecu sa četnicima, vi ste višak u ovoj zemlji

Emir Spahić / kapiten BiH reprezentacije :

“Da, desilo se to danas da se gradjanska hrabrost napokon probudila i da se razumijemo, nisu to huligani nisu to divljaci. Nisu to divlja djeca. To su djeca koja svaki dan roditeljima traže 2, KM za kafu, to su djeca koju svaki dan izbacuju iz vozila javnog prijevoza, to su djeca, čiji roditelji su živote davali i od života odvajali da im djeca imaju gdje živjeti.

Ne nazivajte ih huliganima, ne nazivajte ih divljacima. Zeljkoviću ne poredi tu djecu sa četnicima koji su oteli nekome roditelje braću i sestre. Ne govorite Zeljkoviću da djeca Sarajeva nisu gladna… nije ni sve ni u hljebu, na taj hljeb Zeljkoviću treba nesto i da se stavi.
Kantoni ove zemlje su višak. Višak su i Zeljković i Bubica i Budimir i Niksić i cijela parlamentarna skupština i struktura vlasti.
Da, izgorile su naše zgrade, naši objekti i mi ćemo ih izgraditi, a šta vi već danas radite??? Da li možda namještate već nekome tendere za obnove objekata, dali već birate tendere i ponude za obnovu bilo koje štete?
Kantoni treba da se ukinu i ugase. Gradske uprave treba da vide svoja podrucja. Treba gasiti entitete, mijenjati Ustav, gasiti Dayton.

videoteka.com

tačno.net
Autor 8.2.2014. u 07:33