Kapiten Liverpoola podigao Premiership na noge: Milioni za medicinske radnike

tačno.net
Autor/ica 4.4.2020. u 09:55

Kapiten Liverpoola podigao Premiership na noge: Milioni za medicinske radnike

Nogometaše u Engleskoj su kritikovali zbog toga što se nisu odrekli dijela svojih plata, a u kritikama je prednjačio ministar zdravlja Matt Hancock. Poručio je kako nogometaši moraju pokazati društvenu odgovornost i učestvovati u borbi protiv koronavirusa.

Nogometaši i klubovi počeli su pregovore o načinu na koji će pomoći Nacionalnoj zdravstvenoj službi puno prije Hanckockove kritike. Tako je kapiten Liverpoola Jordan Henderson održao razgovore s kapitenima ekipa Premiershipa kako bi osnovao fondaciju koja bi pomogla medicinskim radnicima u Engleskoj.

Times tvrdi da su računi za donacije već otvoreni, a nogometaši će rasporediti novac u koordinaciji s Nacionalnom zdravstvenom službom i vladom kako bi novac raspodijelili na najbolji mogući način.

Henderson prema izvještajima nije zadovoljan što se vijest pročula prije samog formiranja fondacije, ali engleski mediji tvrde kako ima potencijal da sakupi milione funti za medicinske radnike i neće ovisiti o bilo kakvim odlukama o smanjenju plata koje na sastanku dogovore Premiership, EFL i Asocijacija profesionalnih nogometaša.

Klix.ba

tačno.net
Autor/ica 4.4.2020. u 09:55