Kapiten Parme nakon izbacivanja iz lige: Ostavili su nas da umremo

tačno.net
Autor 23.2.2015. u 10:36

Kapiten Parme nakon izbacivanja iz lige: Ostavili su nas da umremo

Kapiten Parme Alessandro Lucarelli najavio je borbu za klub koji ne želi da napusti ni u slučaju da bude u amaterskom rangu.

Nekadašnji velikan je na rubu bankrota, zbog nedostatka novca nije mogao da organizuje duel sa Udineseom u nedjelju, a potom je izbačen iz Serije A zbog neisplaćenih dugovanja.

Igrači su sedmicu dana imali priliku da gurnu Parmu u stečaj, ali su oklijevali kako bi predsjedniku Giampietru Manenti dali dovoljno vremena da pokuša da popravi situaciju. Međutim, to vrijeme je isteklo.

“Stvari su čudne već dvije godine. Klub je uvijek težio da nam isplaćuje novac na dan roka, to nam je bilo sumnjivo. U novembru je bivši predsjednik Tomasso Ghirardi došao u svlačionicu i rekao nam da novac nije uplaćen jer pregovara sa Rezartom Tachijem o prodaji kluba, ali da pregovori nisu dobro prošli. Rekli smo mu da je on predsjednik i da nam duguje novac, ali je on rekao da neće dati više nijedan euro Parmi. Tada je razgovor postao napet, rečeno je dosta teških stvari. Osjećali smo se izdanim”, rekao je Lucarelli.

sport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor 23.2.2015. u 10:36

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija