Kicker (ne)realan u ocjenama za bh. Igrače: Leverkusen ne može dobiti bez Spahića u timu

tačno.net
Autor/ica 4.2.2014. u 11:58

Kicker (ne)realan u ocjenama za bh. Igrače: Leverkusen ne može dobiti bez Spahića u timu

Rijetko kad se dešavalo da svih šest reprezentativaca BiH počne utakmice u Bundesligi, kap što je to bio slučaj u 19. kolu njemačkog prvenstva. Tako su Emir Spahić i Vedad Ibišević igrali su međusobni duel, u kojem je Bayer Leverkusen slavio rezultatom 2:1 protiv Stuttgarta, koji je prvi poveo.

Asistencija Salihovića

Apotekari, prije ovog susreta, nisu znali za pobjedu u posljednje tri utakmice, a upravo je toliko van terena odsustvovao i kapiten bh. selekcije zbog crvenog kartona, kojeg je zaradio protiv Borussije D. Njegovim povratkom na teren, Bayer je napokon ubilježio pobjedu i na taj način zadržao prednost nad milionerima od četiri boda.

Međutim, novinari Kickera, uprsko činjenici da je njegova ekipa pobijedila, našeg kapitena nisu nagradili dobrom ocjenom. Zaradio je, naime ocjenu 4,5, što je lošije čak i od Ibiševića (4), čija je ekipa poražena.

Novinari Kickera u ovoj slučaju su bili itekako nerealni, s obzirom na to da je Ermin Bičakčić, čija je ekipa poražena od Borussie Dortmund sa 2:1, za svoju igru nagrađen “trojkom”?!

Ocjene, naravno, ne znaće ništa, pogotovo našem kapitenu, kojem ostaje satisfakcija da je bio bolji u međusobnom duelu protiv Ibiševića, te da je njegovim povratkom na teren, Bayer napokon trijumfovao.

Četvorka za Mujdžu

Kada su u pitanju ostali reprezentativci, Sead Kolašinac je za 84. minute provedene na terenu u duelu njegovog Schalkea i Wolfsburga (2:1), dobio ocjenu 3, baš kao i Sejad Salihović, koji je upisao asistenciju u trijumfu svog Hoffenheima protiv HSV-a od 3:0.

I na kraju, Mensur Mujdža je odigrao svih 90. minuta za Freiburg u porazu od Mainza rezultatom 2:0. Desni bočni bh. tima za svoju predstavio dobio je ocjenu 4.

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor/ica 4.2.2014. u 11:58