KLADIONIČARSKA PROGNOZA: Brazil i Argentina igrat će u finalu ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva

tačno.net
Autor/ica 28.5.2014. u 12:25

KLADIONIČARSKA PROGNOZA: Brazil i Argentina igrat će u finalu ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva

Južnoamerički rivali Brazil i Argentina igrat će u finalu ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva, predviđa izvještaj američke investicijske banke Goldman Sachs

Poznata bankarska grupacija izradila je prognozu na temelju analize 14.000 međunarodnih utakmica odigranih od 1960. godine, te uz pomoć čitavog niza drugih statističkih podataka. Predviđa se, tako, da će domaćin SP-a Brazil u finalu pobijediti Argentinu s 3:1 i šesti put u povijesti osvojiti naslov.

Prema analizi Goldmana, Brazilci imaju čak 48.5 posto šansi za naslov, slijedi ih Argentina s 14.1 posto i Njemačka s 11.4 posto.

‘Naravno, nije iznenađujuće da je najuspješnija reprezentacija u povijesti nogometa favorit za naslov na svome terenu. No, opseg prednosti Brazila u našem modelu je svakako upečatljiv’, stoji u izvještaju koji su izradili Jan Hatzius, glavni ekonomist Goldman Sachsa, te Sven Jari Stehn i Donnie Millar.

Brazil će, prema njihovom predviđanju, na putu do finala izbaciti Nizozemsku, Urugvaj i Njemačku, a Argentina će biti bolja od Ekvadora, Portugala i Španjolske.

Hrvatska reprezentacija, prema ovom modelu, ima točno 50 posto šansi da se plasira u drugi krug, 11.3 posto šanse za četvrtfinale, 4.5 posto za polufinale, 1.2 posto za finale i 0.1 posto za naslov.

Inače, prije četiri godine je Goldman Sachs na isti način procijenio da je Brazil prvi favorit za naslov, ali tada s 26.6 posto šansi. U stvarnosti je svjetski prvak postala Španjolska kojoj je američka bankarska institucija dodijelila status drugog favorita s 15.7 posto šansi za tron.

tportal

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 28.5.2014. u 12:25