Klopp: Ponašao sam se kao majmun prema sudiji

tačno.net
Autor/ica 19.9.2013. u 10:08

Klopp: Ponašao sam se kao majmun prema sudiji

Trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp priznao je da je pretjerao izražavajući svoje frustracije prema četvrtom sudiji dvoboja protiv Napolija u srijedu navečer.

Igrači Napolija su, podsjećamo, u 1. kolu grupe F Lige prvaka na svome San Paolu slavili s 2-1, a Kloppa je razbjesnila situacija iz 29. minute. Četvrti sudija je tada odugovlačio s dopuštanjem povratka Nevenu Subotiću na teren nakon što mu je ukazivana pomoć. Srbijanski odbrambeni nogometaš se tako nije stigao vratiti u kazneni prostor prije izvođenja kornera što je iskoristio Gonzalo Higuain i donio Napoliju vodstvo 1-0.

Klopp je izgubio živce, unio se u lice četvrtom sudiji i svašta mu izgovorio zbog čega je, dakako, udaljen s klupe. Nakon utakmice 46-godišnji stručnjak se ipak “posuo pepelom”.

“Nismo pokazali svoju najbolju igru, a opet smo ubilježili minimalni poraz. Znamo da možemo pobijediti Napoli, ali previše je stvari krenulo loše, uključujući i moj crveni karton. Priznajem, bilo je to glupo. Ponašao sam se poput majmuna. Pretjerao sam”, kazao je Klopp.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 19.9.2013. u 10:08