KN „Red Army“: Nećemo na gradski derbi

tačno.net
Autor/ica 29.10.2013. u 10:08

KN „Red Army“: Nećemo na gradski derbi

Povodom predstojećeg gradskog derbija između FK „Velež“ i HŠK „Zrinjski“, koji će se odigrati u nedjelju 2.11.2013. godine, klub navijača „Red Army“ upućuje saopštenje za javnost.

Naime, ono što želimo istaknuti je da ovaj put neće biti organizovanog odlaska navijača Veleža na stadion pod Bijelim brijegom, kao što je bio slučaj i tradicija prethodnih godina. Na ovakav potez smo bili primorani odlučiti se uslijed apsurdnih zahtjeva i pravila MUP-a HNK. Naše stavove ćemo obrazložiti u nastavku teksta“.

Znatno smanjen broj gostujućih navijača

Radi se o broju oko samo 150 navijača. To je znatno manje od 5 % ukupnog kapaciteta stadiona, što je određeno pravilnikom NS BIH.

Zabrana dolaska navijača koji imaju bilo kakav policijske dosije

Smatramo da je neshvatljivo braniti dolazak i prisustvo navijačima koji posjeduju kriminalni dosije, nevezan za bilo kakve izgrede na sportskim priredbama i terenima. Ističemo da zakon o neredima ovakve vrste, nikada nije usvojen i nema nikakve zakonske osnove za ovakve ili slične odluke.

Također se želimo osvrnuti na dezinformacije lokalnih medija i demantirati njihove navode o organizovanom prijevozu, te zamoliti ih da ne obmanjuju javnost.

„Obratite nam se“

Ovim putem pozivamo odgovorne i nadležne iz MUP-a HNK da nam se obrate putem medija i odgovore na naše pitanje: „Da li su u mogućnosti da organizuju ovakav sportski događaj kako dolikuje jednom gradskom derbiju, podrazumijevajući slobodu kretanja, sigurnost i broj gostujućih navijača“ ?

Za kraj želimo da obavijestimo sve simpatizere i navijače FK „Velež“, da slobodno mogu prisustvovati gradskom derbiju uz uredno kupljenu kartu, ali ponavljamo da organizovanog prijevoza u režiji KN „Red Army“ neće biti.

„Prestati nećemo nikada ! “

 

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 29.10.2013. u 10:08