Ko bi mogao biti novi Džekin trener?

tačno.net
Autor/ica 7.11.2014. u 10:42

Ko bi mogao biti novi Džekin trener?

Manchester City je na granici ispadanja u Ligi prvaka, poslije neočekivanog poraza od moskovskog CSKA na svome terenu.

Britanskim medijima to je bio sasvim dovoljan povod da počnu pisati o nasljedniku Manuela Pellegrinija na klupi ovog kluba.

List Mirror naveo je pet trenera kao potencijalne nasljednike čileanskog stručnjaka.

Kao prvog kandidata navode Jurgena Kloppa, koji je proteklih sezona napravio sjajan posao sa Borussijom Dortmund. No, tim je nakon 10 kola u Bundesligi ove sezone na pretposljednjem mjestu sa svega sedam bodova, dok su u Ligi prvaka već izborili prolaz iz grupne faze. U Cityju bi naslijedio veći broj sjajnih igrača, što bi za njega bio novi izazov.

Drugi na listi kandidata je Diego Simeone, koji i ove sezone ostvaruje odlične rezultate sa madridskim Atleticom i u španskom prvenstvu i u Ligi prvaka. Na kraju prošle sezone Atletico nije bio voljan pustiti trenera u drugi klub, no to bi se moglo promijeniti na kraju ove sezone, a tada bi u igru mogao uskočiti i City, uz Manchester United, Barcelonu i Monaco, koji su ranije iskazali interes za ovim trenerom.

Potom slijede dvojica Holanđana, Frank de Boer i Ronald Koeman. Za prvog Mirror navodi da je prerastao Ajax koji trenutno vodi, te kako se očekuje da u budućnosti napravi značajniji posao sa nekim većim klubom u Evropi. Novinari ovog lista ističu da bi angažovanje De Boera bio pametan potez Cityja.

Koeman je aktuelni menadžer Southamptona koji je ove sezone napravio senzacionalno dobar start u Premiershipu. Uz to, trener je to koji je u karijeri osvojio tri prvenstva Holandije i jedan Španski kup.

Na petom mjestu liste kandidata je Patrick Vieira, koji je prošle godine postao menadžer rezervnog tima Cityja. Njegovo imenovanje za menadžera prvog tima predstavljalo bi kockanje, jer nema iskustva u trenerskom poslu. No, ako Građani namjeravaju graditi filozofiju tima na vlastitim kadrovima, tada je i Vieira izgledna opcija.

Klix.ba

tačno.net
Autor/ica 7.11.2014. u 10:42