Kolašinac bi u St. Louisu mogao debitovati u dresu Zmajeva

tačno.net
Autor/ica 20.10.2013. u 09:57

Kolašinac bi u St. Louisu mogao debitovati u dresu Zmajeva

Talentovani fudbaler Schalkea I sada već bišvi mladi reprezentativac Njemačke Sead Kolašinac, koji je pristao na promjenu državljanstva mogao bi u dresu Zmajeva debitovati 18. novembra kada naša selekcija igra prijateljsku utakmicu u St. Louisu protiv Argentine.

Od nastupa za BiH, defanzivca koji se upustio u promjenu sportskog državljanstva, nakon što ga je posjetio predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić, zajedno sa kapitenom naše reprezentacije Emirom Spahićem, dijeli još odluka FIFA-e, tačnije potvrda o promjeni sportskog državljanstva.

DFB (Fudbalski savez Njemačke) je našem na adresu bh. kuće fudbala već proslijedio dokumentaciju u kojoj je rečeno da Kolašinac nikada nije upisao nastup za A popularnih Pancera, iako je nastupao za mlađe selekcije Njemačke.

Kompletna dokumentacija već je proslijeđena u Cirih, zajedno sa izjavom koju je potpisao Kolašinac, a odobrenje promjene sportskog državljanstva bio bi znak selektoru BiH Safetu Sušiću da na polivaletnog defanzivaca, koji može igrati i na mjestu zadnje veznog može najozbiljnije računati.

U sličnim situacijama FIFA je znala brzo reagovati, pogotovo u slučaju Izeta Hajrovića, ali je proces znao trajati i mnogo duže, za šta je dokaz slučaj Mensura Mujdža.

Ipak vrijedi istaći da je desni bočni naše selekcije i fudbaler Freiburga i prije nego što je dobio FIFA dozvolu trenirao sa reprezentativcima, pa nije isključeno da i Kolašinac već od narednom okupljanju zaduži reprezentativnu opremu.

sportsport

tačno.net
Autor/ica 20.10.2013. u 09:57