Koliko je sudija oštetio Siti?

tačno.net
Autor/ica 6.11.2014. u 11:17

Koliko je sudija oštetio Siti?

Moskovljani su na “Etihadu” slavili sa 2:1, Siti je u tom duelu odigrao veoma loše u odbrani, neubedljivo u napadu i bez trunke timskog duha, ali su i bili žrtve sudijske greške.

Izabranici Manuela Pelgrinija, koji su do kraja utakmice ostali sa devetoricom igrača na terenu, imali su šansu da preokrenu rezultat desetak minuta pre kraja, kada je sudija napravio jednu od najvećih grešaka ikada viđenih u elitnom takmičenju.

Siti je u tom trenutku imao igrača manje, gubio je 2:1, a Serhio Aguero je krenuo u napad, da bi ga oštro zaistavio Pontus Vernblom. Šveđanin je već zaradio javnu opomenu u tom duelu i sudija Tasos Sidiropulos je krenuo da uhvati žuti karton, ali ga je pokazao pogrešnom igraću – Sergeju Ignaševiču.

Kako je sudija toliko mogao da pogreši nije jasno, posebno zato što Vernblom i Ignaševič uopšte ne liče. Igrači Sitija su protestovali kod sudije, ali bez uspeha, pa su Moskovljani ostali sa 11 igrača na terenu.

Pored toga što je Siti oštećen u samom finišu duela, greška sudije je povela još jedno pitanje, a to je čemu služe pomoćne sudije ako ne da isprave ili pomognu glavom. Svima je bilo jasno da je Vernblom bio taj koji je napravio faul, sem sudiji, a da je CSKA ostao sa desetoricom na terenu, to bi bila drugačija priča.

Međutim, igrači Sitija su potom pogubili sve konce, Jaja Ture je dobio direktni crveni karton zbog nasilničnog ponašanja, Aguero je zaradio javnu opomenu zbog oštrog starta, dok je i Sami Nasri zaslužio isključenje zbog svog ponašanja.

S druge strane, CSKA je bio oslabljen još pre samog početka duela na “Etihadu”, pošto Moskovljani nisu mogli da računaju na Zorana Tošića, zbog problema sa vizom. Ipak, svojom igrom su zaslužili pobedu i još imaju šansu za plasman u narednu fazu, znatno veće nego Siti.

Bajern je već obezbedio dalji plasman, zahvaljujući maksimalnom skoru posle četiri kola, Roma i CSKA imaju po četiri boda, a Siti samo dva.

B92

tačno.net
Autor/ica 6.11.2014. u 11:17