Komitet ponovo uvodi zabranu dolaska gostujućih navijača

Autor/ica 18.9.2012. u 09:01

Komitet ponovo uvodi zabranu dolaska gostujućih navijača

 

Nakon serije incidenata i huliganskih ispada u samo nekoliko dana, čini se kako će Komitet za normalizaciju ponovo uvesti zabranu dolaska gostujućih navijača na stadione.
 
Samo ovog vikenda u okviru šestog kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine, desilo se nekoliko huliganskih ispada, koji su natjerali Komitet za normalizaciju da ponovo razmatra odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na stadione.

Grupa huligana Željezničara demolirala je kafić u Mostaru, uoči gostovanja ove ekipe kod Zrinjskog, potom su huligani Borca demolirali vagone u vozu u kojem su se vraćali u Banja Luku, da bi šlag na tortu bilo paljenje kombija s kojim su se navijači Slavije vraćali sa gostovanja svoje ekipe u Gabeli.

Kako je situacija u Bosni i Hercegovini više nego specifična, te kako se bliže izbori, mnogi koriste navijače kako bi ostvarili svoje (pred)izborne ciljeve, te je, nažalost, i bilo za očekivati ovakav rasplet situacije.

Nakon svega, Komitet za normalizaciju će, najvjerovatnije, već od narednog kola ponovo uvesti zabranu dolaska gostujućih navijača na stadione. Žalosno, ali to je izgleda jedina prava opcija u ovom trenutku.

Autor/ica 18.9.2012. u 09:01