Komitet za normalizaciju donio niz odluka, Jagodić ostaje selektor

Autor/ica 14.9.2012. u 17:27

Komitet za normalizaciju donio niz odluka, Jagodić ostaje selektor

 

Komitet za normalizaciju NS/FS BiH održao je jučer u Sarajevu sastanak, a na istom je donešeno nekoliko važnih odluka.
 
Naime, cijeneći rezultate mlade nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za EP, gdje je za baraž nedostajao gol protiv Nijemaca na Koševu (4:4), odlučeno je da Vlado Jagodić ostane selektor, obzirom da je dosta dobro odradio ciklus, te je kao plod dobrog rada stiglo i nekoliko A-reprezentativaca.
 
Osim toga, slijedeći odluku FIFA, odredbe Statuta NS/FS BiH i Poslovnika o radu Skupštine NS/FS BiH, a zbog primjedbi na održane izbore  u NS Bosansko-podrinjskog kantona i NS Srednjebosanskog kantona/županije, kao i primjedbi na izbore u Opštinskom savezu Tuzla i na procedure na sjednici Skupštine NS Unsko-sanskog kantona, te primjedbi na izborne procedure u drugim kantonalnim/županijskim savezima u NS Federacije BiH,  obavezuje se Nogometni savez  Federacije BiH da:

Izborna komisija NS F BiH ispita sve primjedbe na izborne procedure u kantonalnim/županijskim savezima, koji su već održali izborne skupštine, te da ocijeni regularnost tih izbora,
Članovi Izborne komisije NS F BiH obavezno prisustvuju predstojećim skupštinama u ostalim kantonalnim/županijskim savezima, da iste nadziru i podnesu izvještaj o regularnosti svih izbora Odboru za stabilizaciju NS F BiH,

Odbor za stabilizaciju NS F BiH dostavi Komitetu za normalizaciju NS/FS BiH izvještaj o provedenim izborima u kantonalnim/županijskim savezima, sa prijedlozima mjera i rokovima otklanjanja eventulano uočenih neregularnosti, nakasnije do 24.09.2012. godine.

Komitet za normalizaciju NS/FS BiH će nakon analize izvještaja o provedenim izborima u NS F BiH poduzeti odgovarajuće mjere i aktivnosti.
 
Prihvaćena je i odluka FS RS o imenovanju Bore Elčića u Panel NS/FS BiH za provođenje UEFA sudijske konvencije, kao i Informacija FS RS o nih saveza sa statutima FS RS i NS/FS BiH, uz konstataciju da je FS RS uspješno kontrolisao i proveo izborne procedure u područnim savezima.
 
Usvojen je polugodišnji  Izvještaj o izvršenju Budžeta NS/FS BiH za period 01.01.-30.06. 2012. godine, prema kojem je Savez poslovao veoma pozitivno, uz redovno izvršavanje svih propisanih obaveza, a prihvaćeni su  i finansijski izvještaji sa utakmica „A“ reprezentacije  Lihtenštajn-BiH i BiH – Latvija, koji su ocjenjeni kao veoma objektivni.
Autor/ica 14.9.2012. u 17:27