Košarkaši Srbije osvojili Evropsko prvenstvo

tačno.net
Autor/ica 20.7.2015. u 08:39

Košarkaši Srbije osvojili Evropsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina osvojila je Evropsko prvenstvo u Italiji. Naši istočni susjedi su u finalnom meču savladali selekciju Španije rezultatom 70:64, te su stigli do naslova prvaka Starog kontinenta.

Dosta dobar meč viđen je u velikom finalu Evropskog prvenstva. Španci su nešto bolje otvorili susret. Poveli su 12:4, ali se Srbija brzo vratila, da bi nakon prve dionice Furija imala samo poen prednost, 21:20.

Dosta izjednačena košarka se igrala tijekom druge dionice. Španci su konstantno imali minimalno vodstvo, ali selekcija Srbije im nije dozvolila da se odlijepe, a na odmor se odlazi neriješenim rezultatom, 36:36.

Presudna je u ovom susretu bila treća četvrtina. Snažnom odbranom Srbija je limitirala Špance na samo devet poena. Oni su s druge strane postili 16, te su sa sedam poena prednosti ušli u posljednJi period (52:45).

Bez većih problema Srbija je održavala prednost na otvaranju posljednjeg perioda. Imali su konstantno vodstvo, ali su ipak dozvolili Španiji da se vrati u meč. Trojkom Hernangomeza minut prije kraja došli su na minus dva, 66:64.

Zatim Gudurić pogađa za plus četiri, 68:64, da bi potom Španci promašili napad, pa je Srbija stigla do pobjede i titule prvaka Evrope.

Ognjen Jaramaz sa 19 poena i 19 skokova predvodio je Srbiju u ovom finalu, dok je s druge strane Juan Hernangomez ubacio 18, a Marc Garcia je dodao 17.

sporsport.ba

tačno.net
Autor/ica 20.7.2015. u 08:39