Kralj James odveo Miami do nove titule NBA prvaka

tačno.net
Autor/ica 21.6.2013. u 07:05

Kralj James odveo Miami do nove titule NBA prvaka

LeBron James je bio najbolji kad je bilo najpotrebnije, u odlučujućoj utakmici NBA finala. Srušio je San Antonio Spurse s 37 poena u pobjedi novog-starog prvaka Miami Heata s 95:88.

Cijelu utakmicu Spursi su lovili Miami i uspjeli su ga uloviti dvije minute prije kraja utakmice kada su stigli na samo dva poena zaostatka. Tada se ukazao veličanstveni James. Postigao je dvicu, ukrao loptu indisponiranom Manuu Ginobiliju, te ubacio oba slobodna bacanja za nedostižnih šest razlike.

U ostatku utakmice James je imao malu pomoć u Dwyaneu Wadeu (23 poena iz 21 šuta i 10 skokova), te malo veću u Shaneu Battieru (18 poena, šest pogođenih trica iz osam pokušaja). S druge strane, najbolji u Spursima bio je Tim Duncan s 24 poena i 12 skokova. Katastrofalnu utakmicu odigrao je Danny Green, čovjek koji je iz drugog plana vodio Spurse u prvih pet utakmica. Postigao je samo tri poena iz 12 pokušaja.

LeBron je pored 37 poena, od čega pet trica, upisao i 12 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. Odbranio je, očekivano i zasluženo, i nagradu MVP-a finala.

Spursima ostaje žal za šestom utakmicom u kojoj su prokockali pet poena prednosti u posljednje 24 sekunde, te doživjeli težak poraz u produžetku od kojeg se nisu uspjeli oporaviti.

Sezona je završena na maestralan način, jednim od najboljih finala u historiji . Do sljedeće, kraljevi NBA lige su “King” James i društvo!

 

 

 

 

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 21.6.2013. u 07:05