Kvržić: Poziv selektora nikada se ne odbija

tačno.net
Autor/ica 10.11.2014. u 12:28

Kvržić: Poziv selektora nikada se ne odbija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju će u Haifi odmjeriti snage sa Izraelom u okviru četvrtog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku.

Nakon problema sa povredama selektor Safet Sušić odlučio je pozvati još jednog fudbalera za operaciju Izrael. Na spisku selektora našeg nacionalnog tima našlo se ime Zorana Kvržića koji pruža odlične partije u dresu Rijeke.

“Saznao sam jutros, selektor me nazvao i naravno nisam se dvoumio. Jedan takav poziv se nikada ne odbija, bez obzira kada dođe i u kojem trenutku. Mnogo mi znači što sam se opet našao na spisku selektora. Kada nisam igrao nije ni bilo poziva, sada kada sam opet standardan poziv je došao. Sve po zaslugama,” iskren je Kvržić.

Njegova Rijeka odlično igra i ove sezone. Ostvarili su odlične rezultate u Evropskoj ligi, a u posljednjem kolu poraženi su u Roterdamu od Feyenoorda rezultatom 2:0, iako nisu bili lošiji protivnik.

“Igramo na dobrom nivou ove sezone i ja sam zadovoljan svojim igrama, mada uvijek može bolje. Malo smo se prepali atmosfere u Roterdamu, tog zaista prelijepog stadiona stadiona. Drugo poluvrijeme malo smo se osvijestili, oslobodili smo se straha i zaigrali mnogo bolje. Nisu uspjeli zabiti gol, a da jesmo ko zna šta bi bilo,” riječi su Kvržića.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine dijeli svlačionicu sa odličnim Andrejom Kramarićem koji je nemilosrdan prema svojim protivnicima. Sinoć je protiv Lokomotive postigao pet golova, a jedan mu je namjestio i Zoran Kvržić

“Šta da kažem, sve vidite i sami. To je jedan odličan fudbaler, veliki majstor. Jedva čekam da ga gledam u velikom klubu i siguran sam da neće razočarati,” rekao nam je Kvržić.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 10.11.2014. u 12:28