Kvržić: Velika je čast biti reprezentativac BiH

tačno.net
Autor/ica 30.9.2013. u 12:25

Kvržić: Velika je čast biti reprezentativac BiH

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak reprezentativaca na koje računa za duele sa Lihtenštajnom i Litvanijom.

Na spisku se našao i jedan debitant i novo ime u našem timu, Zoran Kvržić. Fudbaler Rijeke nije mogao sakriti svoje oduševljenje nakon poziva selektora Sušića.

“Jako sam sretan što sam dobio poziv. Iskren da budem nisam očekivao da će on doći ovako brzo. Nadam se da ćemo u susretima sa Lihtenštajnom i Litvanijom upisati pobjede i ostvariti taj historijski rezultat. Moram istaći da mi je velika čast i obaveza biti dio reprezentacije Bosne i Hercegovine,” govori oduševljeni Kvržić.

Rijeka ove sezone igra odlično i predstavlja pravi izazov nedodirljivom Dinamu u Hrvatskoj fudbalskoj ligi.

“Ja sam zadovoljan svojim igrama puhat ćemo u vrat Dinamu do kraja prvenstva i pokušati sve iznenaditi i na kraju osvojiti titulu prvaka Hrvatske,” govori Kvržić.

Njegova Rijeka ove sezone izborila je nastup i u Evropskoj ligi izbacivši u četvrtom pretkolu favorizovani Stuttgart.

“Za ovaj grad je to velika stvar, ovdje zaista svi žive za Rijeku. Atmosfera je uvijek fantastična i isto očekujem od duela sa Betisom. Mislim da je sama činjenica da igramo u Evropskoj ligi velika stvar za Rijeku,” rekao je Kvržić.

Novi Zmaj je nosio dres naše futsal reprezentacije, ali je na kraju ipak odlučio da igra na velikim fudbalskim terenima.

“Morao sam prelomiti i odlučiti se koji ću fudbal igrati i ispostavilo se  da sam na kraju donio dobru odluku. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama i napretkom u svojoj karijeri,” rekao je Kvržić za kraj razgovora.

sportsport

tačno.net
Autor/ica 30.9.2013. u 12:25