Lance Armstrong: Nemoguće je pobijediti bez dopinga

tačno.net
Autor 28.6.2013. u 11:14

Lance Armstrong: Nemoguće je pobijediti bez dopinga

Osramoćeni američki biciklista Lance Armstrong izjavio je da je nemoguće pobijediti na trci Tour de France bez korištenja dopinga.

“Nemoguće je pobijediti na Touru bez dopinga, pošto je ovo trka izdržljivosti, na kojoj je kiseonik presudan”, rekao je Armstrong listu Monde uoči stotog izdanja ove trke.

On je dodao da supstanca eritropetin “neće pomoći sprinteru da pobijedi u trci na 100 metara, ali će biti presudna za trkača na 10.000 metara”.

Arsmtrong, koji je osvojio Toure de France rekordnih sedam puta od 1999. do 2005. godine, prošle godine je izgubio sve titule jer je potvrđeno da je za to vrijeme koristo doping.

Ovom Teksašaninu, koji je godinama negirao da je koristio nedozvoljena sredstva, oduzete su sve titule i doživotno mu je zabranjeno da se profesionalno bavi biciklizmom.

Armstrong je rekao Monde da on nije prvi sportista koji je koristio doping i da će uvijek postojati “kultura dopingovanja”.

“Samo sam bio dio sistema. Ja sam ljudsko biće”, rekao je Armstrong i dodao da nikada neće moći da izbriše prošlost, ali da će se do kraja života truditi da se iskupi za svoje greške.

 

 

klix.ba

tačno.net
Autor 28.6.2013. u 11:14