Lazio nije mogao do preokreta, pogodak Lulića

tačno.net
Autor/ica 12.4.2013. u 06:58

Lazio nije mogao do preokreta, pogodak Lulića

Lazio je večeras na svom terenu dočekao Fenerbahče u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige. Susret je završen rezultatom 1:1.
Domaćin je morao krenuti u napad od prve minute. Fener je u Rim došao sa dva gola prednosti. Prvu priliku na susretu imao je Candreva, ali nije bio precizan. Nastavio je Lazio sa napadima, redale su se prilike Edersona, međutim mreža Demirela nije se tresla.
Gosti su zaprijetili preko Erkina, ali je ostalo 0:0 u Rimu. Nastavio je Lazio sa napadima, prijetili su i Candreva i Hernanes, međutim put do gola gostiju nisu pronašli. Silne prilike Candreve i Edersona u prvom poluvremenu nisu pronašle put do mreže Turaka, pa se na odmor otišlo bez golova.
Prvu priliku u nastavku imao je domaćin, ali je udarac Kozaka u 48. minuti susreta bio neprecizan. Nastavio je Lazio sa napadima, ali je u 55. minuti opet Kozak bio neprecizan. Domaćin je do vodstva došao u 60. minuti susreta. Candreva je uposlio Senada Lulića, a naš reprezentativac je glavom matirao Demirela.

Nade domaćih trajale su do 73. minute susreta. Izjedačenje Feneru donio je Erkin nakon asistencije Weboa. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Fener je ukupnim rezultatom 3:1 izborio polufinale.


LAZ 1-0 FEN by Samu21213

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 12.4.2013. u 06:58