Legenda priznala: Casillas: Moram prihvatiti da Lopez stvarno dobro brani

tačno.net
Autor/ica 4.10.2013. u 07:29

Legenda priznala: Casillas: Moram prihvatiti da Lopez stvarno dobro brani

Kapiten Real Madrida Iker Casillas još je jednom pokazao koliko je veliki sportista. U intervjuu za AS je priznao da njegov konkurent Diego Lopez trenutno zaslužuje ostati na golu Kraljevskog kluba.

Podsjetimo, trener Reala Carlo Ancelotti ove je sezone uveo rotacijsku politiku kad su u pitanju golmani. Lopez tako brani u utakmicama španskog prvenstva, a Casillas u Ligi prvaka. Mnogim navijačima nije drago vidjeti klupsku ikonu na klupi, ali Casillas je svjestan da je Lopez u odličnoj formi.

“Najvažniji u ovoj priči je Real Madrid. A s ovom rotacijskom politikom svi smo na dobitku. Gledam to s pozitivne strane. Diego je na dobitku, ja sam na dobitku, Real je na dobitku”, istaknuo je Casillas i priznao da bi bilo kontraproduktivno micati Lopeza s gola u utakmicama Primere.

“Diego u ovom trenutku brani na najvišem nivou. I mene je to natjeralo da treniram jače. Priznajem, ponekad se osjećam dobro zbog toga, ponekad ne. Ali, ako trener misli da ja moram igrati u Ligi prvaka, a Diego u prvenstvu, spustit ću glavu i prihvatiti svaku priliku koja mi bude ukazana. Činjenica je da drugi igrač na mojoj poziciji u ovome trenutku igra stvarno dobro i moram to prihvatiti”, zaključio je 32-godišnji nogometaš.

tačno.net
Autor/ica 4.10.2013. u 07:29