Lewandowski: Messi i Ronaldo su sasvim drugačiji od mene, ali stiglo je moje vrijeme!

tačno.net
Autor/ica 19.10.2015. u 13:52

Lewandowski: Messi i Ronaldo su sasvim drugačiji od mene, ali stiglo je moje vrijeme!

Robert Lewandowski je već sedmicama u centru pažnje. Napadač Bayerna ruši sve moguće rekorde, najbolji je strijelac u kvalifikacijama za EURO sa 13 postignutih golova, sa 12 pogodaka je najbolji strijelac Bundeslige, dok je u Ligi prvaka zabio samo tri puta ali to je dovoljno za 2. mjesto.

Robert Lewandowski ipak je hladne glave i razmišlja zrelo i jako je skroman.

“U sličnoj formi sam bio i kao igrač Borussije Dortmund. Tada sam zabio na 12 prvenstvenih utakmica u nizu, u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka postigao sam i četiri pogotka protiv Real Madrida. Od tada se više ne zamaram razmišljanjima jesam li u kojoj situaciji mogao bolje reagirati. Istina, ponekad je teško ostati miran u svoj toj galami, ali znam što mi je činiti. Samo se moram dobro pripremiti za svaku sljedeću utakmicu” kazao je Robert Lewandowski za Goal.

Na pitanje šta ima reći o tome što ga mnogi uspoređuju sa Messijem i Ronaldom, Lewandowski je rekao:

“Oni su drugačiji igrači, igraju na različitim pozicijama. Cristiano Ronaldo je prilično ofanzivan na lijevoj strani, dok je Lionel Messi ipak centralni napadač. No, ja sam još istureniji, još bliže suparničkom golu. No, ne čekam loptu 90 minuta, već želim što više sudjelovati u igri. Teško je igrati ako vam se suparnik sasvim povuče. Često tražim svoj prostor gotovo 80 minuta, a onda vam se u sljedećoj minuti ukaže jedina prilika. I tada morate biti spremni. Nekada na sebe vežem dva igrača kako bi otvarao prostor suigračima. To je nogomet, timski sport.”

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 19.10.2015. u 13:52