Liga prvaka: Kolašinac na Ronalda, Hajrović na Mourinha

tačno.net
Autor/ica 26.2.2014. u 08:19

Liga prvaka: Kolašinac na Ronalda, Hajrović na Mourinha

Bh. reprezentativci Sead Kolašinac i Izet Hajrović večeras će sa svojim Schalkeom i Galatasarayom imati težak zadatak u nastojanjima da ostvare pozitivne rezultate u duelima protiv Reala i Chelsea.

Real favorit za naslov

S obzirom na igre u ovoj setoni, Real Madrid je jedan od najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka, tako da je jasno kako je pred timom iz Njemačke jedan izuzetno težak zadatak, a posebno se to odnosi na odbranu Schalkea, koju očekuju velika iskušenja u pokušajima zaustavljanja Ronalda i društva.

Veliku ulogu u tim pokušajima imaće i naš Kolašinac, koji, srećom, ove sezone igra dosta dobro.

Problem njemačkom sastavu prestavlja činjenica kako su na listi povrijeđenih i upitnih igrača čak sedmorica i to: Aogo, Höger, Clemens, Draxler, Höwedes, Obasi i Uchida, dok sa druge strane Carlo Ancelotti ne može računati samo na Khediru, koji se povrijedio još početkom sezone.

Uostalom, koliko su kraljevi ove sezone dobri u Ligi prvaka, najbolje ilustruje podatak da su postigli nevjerovatnih 20 pogodaka, naspram šest Schalkeovih, što dovoljno govori o omjeru snaga.

Kraljevi su do sada čakj 52 puta igrali protiv njemačkih timova, ali nikad do sada se nisu sastajali sa Schalkeom. Međutim, između ova dva kluba postoji nekoliko snažnih poveznica, a riječ je naravno o napadačima. Naime, legenda Reala Raul Gonzales, po odlasku sa Bernabeua, karijeru je nastavio upravo u Schalkeu, čiji dres trenutno nosi još jedan bivši igrač kraljeva – Klaas-Jan Huntelaar (postigao 8 golova u 20 nastupa za Real), koji će biti i najveća opasnost po gol Ikera Casillasa, koji će čuvati vrata kraljeva.

Ovome dodajmo i to kako je Real u posljednjih 21. utakmicu u Ligi prvaka postigao barem jedan gol na strani, a zanimljivo je kako je doživio čak četiri poraza od 2:1, a tri su bila od njemačkih timova.

Kada su izvučeni parovi osmine-finala Lige prvaka, jedan od najsretnijih igrača, barem je tako rekao, bio je Didier Drogba. Napadač Obale Slonovače, prije dvije sezone donio je Chelseu naslov u Ligi prvaka, a trenutno predvodi Galatasaray.

“Najsretniji sam čovjek na svijetu. Obje utakmice igraću kod kuće”, kazao je Drogba, miljenik navijača Chelsea, ali i najveća prijatenja po gol Chelsea.

Drogba i Sneijder protiv učitelja

Heroj londonskog sastava od prije dvije sezone, glavna je uzdanica trenera Roberta Mancinija, koji je za utakmice osmine finala prijavio i našeg Izeta Hajrovića.

Ipak, male su šanse da se naš reprezentativac nađe u početnoj postavi, pored mnogo iskusnijeg Wesleya Sneijdera, koji također s nestrpljenjem očekuje duel protiv Chelsea, s obzirom na to da je pod palicom Jose Mourinha osvojio naslov Lige prvaka sa Interom.

Kod Galatasaraya upitni su Aydın Yılmaz, Chedjou, Gökhan Zan, Hakan Balta i Hamit Altıntop, dok je kod Chelsea jedini neizvjestan John Terry.

Drogba: Želim postići pogodak

Didier Drogba sa posebnim emocijama dočekuje duel Galatasaraya i Chelseaja.

“Ljudi u Londonu znaju koliko volim Chelsea i njegove navijače. Taj klub, njegove navijače i sve ono što sam postigao igrajući za Chelsea nikada neću zaboraviti. Chelsea će u mom srcu uvijek imati posebno mjesto,” kazao je Drogba, kojemu je sms poruku poslao bivši trener Jose Mourinho.

“Napisao mi je da je ovo moj trenutak u kojemu trebam uživati. Koliko god da volim Chelsea bit ću sretan ako postignem pogodak. Želim plasman u narednu rundu takmičenja, uz svo poštovanje prema Chelseaju”, dodao je Drogba.

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor/ica 26.2.2014. u 08:19