Liga prvaka: Remi Bešiktaša i Arsenala, Spahićev Bayer pobijedio Kopenhagen

tačno.net
Autor/ica 20.8.2014. u 09:20

Liga prvaka: Remi Bešiktaša i Arsenala, Spahićev Bayer pobijedio Kopenhagen

Večeras je odigrano pet prvih utakmica play offa Lige prvaka. Arsenal i Bešiktaš su remizirali 0:0, Bayer je na gostovanju kod Kopenhagena pobijedio 3:2, Napoli i Athletic su odigrali neriješeno 1:1, Salzburg je pobijedio Malmo 2:1, a Steaua je trijumfovala nad Ludogorecom pobijedivši 1:0.

Bešiktaš – Arsenal 0:0

Nakon što je sudija označio početak utakmice, napadač Bešiktaša Demba Ba je šutirao s centra, a golman Arsenala Szczęsny je krajnjim naporom odbranio.

Isti je igrač ponovo na muke stavio Szczęsnyja, no, golman Topnika je ponovo bio na visini zadatka. Arsenal je također bio opasan, ali su Topnici prvi udarac u okvir gola uputili tek u 39. minuti, kada je šutirao Wilshere. Demba Ba je krajem prvog poluvremena ponovo šutirao, ali je bio neprecizan. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Na otvaranju drugog poluvremena je Bešiktaš mogao do gola, ali se Sahan odlučio na solo akciju te je sa desetak metara neprecizno šutirao ka golu Arsenala. U nastavku se igralo podjednako na obje strane, a ozbiljnijih prilika nije bilo. Arsenal je u finišu ostao bez Ramseyja, koji je u 80. minuti isključen zbog drugog žutog kartona. Ipak, Bešiktaš nije iskoristio igrača više na terenu, pa je utakmica završena rezultatom 0:0. Konačna odluka o putniku u grupnu fazu bit će donesena u revanšu u Londonu. Treba reći da je trener Bešiktaša Slaven Bilić dobio crveni karton u samom finišu utakmice.

Kopenhagen – Bayer Leverkusen 2:3

Utakmica u Kopenhagenu je počela u visokom tempu. Kiessling je u 5. minuti doveo Bayer u vodstvo.

Za razliku od sadržajnog prvog poluvremena, u kojem je postignuto pet golova, u drugom poluvremenu su mreže mirovale. Utakmica je završena pobjedom Bayera nad Kopenhagenom rezultatom 3:2, što je odličan rezultat pred revanš u Leverkusenu. Bivši kapiten reprezentacije BiH, Emir Spahić, odigrao je cijelu utakmicu za Bayer.

Napoli – Athletic Bilbao 1:1

U zanimljivom prvom poluvremenu u Napulju publika je vidjela jedan pogodak i to u 41. minuti. Postigli su ga gosti iz Španije, a strijelac je bio Muniain.
U drugom poluvremenu je Napoli stigao do izjednačenja i to sjajnim pogotkom Higuaina, koji je šutirao i pogodio izvan šesnaesterca.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 20.8.2014. u 09:20