Lihtenštajn odrađen za 45 minuta, Brazil sve bliže

tačno.net
Autor/ica 11.10.2013. u 20:02

Lihtenštajn odrađen za 45 minuta, Brazil sve bliže

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine deklasirala je Lihtenštajn s 4:1 u pretposljednjem susretu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Sjajna pobjeda momčadi Bosne i Hercegovine na Bilinom polju u Zenici.

“Od prvog trena reprezentacija BiH je bila bolja. Samo se čekao prvi gol”, rekao je Safet Sušić.

“Rekao sam na poluvremenu da igraju pametno, da pokušaju dati jo jedan-dva gola. Najvažnije je da smo pobijedili, sve je na nama, a utakmica u Grčkoj nas ne interesuje”, dodao je naš selektor, koji se potom osvrnuo na naš naredni susret.

“Gledao sam prvo poluvrijeme susreta Litvanija – Latvija. Radi se o mladoj ekipi sa novim selektorom. Bila bi katastrofa da sada sve prokockamo, ali uvjeren sam da će igrači dati sve od sebe”.

Nakon sigurne pobjede nad Lihtenštajnom veznjak našeg nacionalnog tima Zvjezdan Misimović poručio je da Grci moraju gledati nas, a ne mi njih.

“Dobro smo otvorili utakmicu, na samom početku smo imali nekoliko prilika. Zabili smo četiri gola, a onda smo malo stali”, nakon susreta govori Misimović.

“U drugom poluvremenu smo očekivano popustili, ali možemo biti zadovoljni. Imamo sve u našim rukama, uopšte nas ne interesuje Grčka. Oni nas moraju gledati, a ne mi njih”, dodao je Misimović.

Pogledajte golove sa večerašnje utakmice.

 

tačno.net
Autor/ica 11.10.2013. u 20:02