Lijep gol Damira Sadikovića, Željo zakazao duel sa mađarskim velikanom

tačno.net
Autor/ica 10.7.2015. u 08:50

Lijep gol Damira Sadikovića, Željo zakazao duel sa mađarskim velikanom

U revanš susretu 1. pretkola Evropske lige, Željezničar je na stadionu Asim Ferhatović Hase sa 1:0 pobijedio malteški Balzan, te je nakon trijumfa u prvom meču rezultatom 2:0 sigurno prošao dalje.

Prvo poluvrijeme je donijelo inicjativu Plavih, ali bez pravih prilika. Na prvo, kakvo-takvo ubuđenje se čekalo do 17. minute kada je nakon centaršuta Kvesića, Beganović šutirao glavom, ali lopta je otišla pored gola. U 25. minuti lopta se odbila do Blagojevića čiji šut je odbranio golman Balzana, a u nastavku akcije Kokot je šutirao glavom pored gola.

U 34. minuti moglo je biti veoma neugodno po domaće. Antolović se poigravao, lopta je došla do Bilbaa čiji je udarac ipak zaustavio golman Plavih. Četiri minute kasnije Fenech je sjajno uposlio Griolija, ali njegov pokušaj sa dvadesetak metara je prohujao preko gola. Na odmor se otišlo bez golova, a i u nastavku dosta blijeda fudbalska predstava na Koševu.

Fenech i Bilbo su imali pokušaje za goste na otvaranju drugog dijela, dok je Bajić loše zahvatio loptu iz dobre situacije. U 60. minuti Fenech je fantastično šutirao sa 30 metara, ali Antolović je odbio loptu u korner nakon kojeg nije bilo opasnosti.

Konačno, u 68. minuti Željo je poveo. Bajić je sjajno primio loptu na 16 metara i ostavio je za Damira Sadikovića, koji preciznim udarcem sa 20 metara matira Senatorea za 1:0. Samo četiri minute kasnije Đelmić je nakon lijepe akcije pogodio stativu. Gosti su veliku priliku za poravnanje imali u 76. minuti kada je Bezzina probio Memiju po lijevoj strani, ubacio je za Bilbaa čiji je udarac glavom otišao preko gola. Do kraja nije bilo pretjeranih uzbuđenja i ostalo je minimalnih 1:0.

Plavi će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv mađarskog velikana Ferencvaroša, koji je 28 puta bio prvak te zemlje. Prva utakmica između Ferencvaroša i Željezničara na programu je 16. jula u Mađarskoj.

Željezničar-Balzan 1:0

Stadion: Asim Ferhatović Hase. Gledalaca: 7000. Sudija: Vasilis Dimitriou (Kipar). Strijelci: 1:0 D. Sadiković 69. Žuti kartoni: Memija (Željezničar), Serrano, Fenech, Guobadia (Balzan).

Željezničar: Antolović, Bogdanović, Kosorić, Kvesić, Memija, Blagojević (od 69. E. Sadiković), Hadžiahmetović, Beganović (od 64. D. Sadiković), Đelmić, Kokot (od 83. Hiroš), Bajić.

Balzan: Senatore, Serrano, Grioli, Arab, Bezzina, Aguis (od 73. Micallef), Brincat, Bilbao, Guobadia, Fenech, Grima (od 79. Darmanin).

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 10.7.2015. u 08:50