List “The Sentinel”: Odlazak u Brazil za Bosance znači “sve na svijetu”

tačno.net
Autor/ica 11.10.2013. u 14:47

“Ova zemlja već dugo vremena čeka na nešto pozitivno i ovo bi bio veliki uspjeh za sve”, rekao je bh. reprezentativac Asmir Begović za britanski list

Lokalni list “The Sentinel” iz Stokea donosi priču o bh. reprezentativcu Asmiru Begoviću navodeći da bi odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine za sve Bosance i Hercegovce značio “sve na svijetu”, javlja Anadolu Agency (AA).

Na početku teksta se napominje da bi Begović vrlo lako mogao naredne godine sa reprezentacijom BiH zaigrati na Mundijalu što bi bilo pisanje nove historije za tu balkansku zemlju u kojoj se, list podsjeća, 1990-tih desio strašan i krvav rat.

Dodaje se da se Asmir Begović, inače golman bh. fudbalske reprezentacije, nada da će Bosna i Hercegovina osigurati plasman u Brazil nakon preostale dvije utakmice sa Lihtenštajnom večeras i Litvanijom u utorak.

“Kvalifikacije bi značile mnogo sve za igrače, ali i za cijelu zemlju. Ova zemlja već dugo vremena čeka na nešto pozitivno i ovo bi bio veliki uspjeh za sve”, rekao je Begović za britanski list.

List “The Sentinel” naglašava da je reprezentacija BiH jedna od najefikasnijih u Evropi tokom ovih kvalifikacija sa značajnom gol razlikom u odnosu na ostale ekipe u grupi G.

U tekstu se napominje da bi Bosna mogla izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo već večeras ako bi Grčka doživjela poraz protiv Slovačke u utakmici na domaćem terenu.

Na kraju teksta se dodaje da će Begović i ekipa učiniti sve da ne dožive poraze u naredne dvije utakmice čime bi morali igrati utakmice baraža.

Također, ako BiH ode u Brazil naredne godine, Begović bi postao treći golman ekipe Stokea koji je igrao na Svjetskom prvenstvu.

tačno.net
Autor/ica 11.10.2013. u 14:47