Litvanci razbili Hervellea i društvo

tačno.net
Autor/ica 13.9.2013. u 14:29

Litvanci razbili Hervellea i društvo

Prvi susret drugog kola grupe E danas su odigrali Litvanija i Belgija. Litvanci su slavili bez problema rezultatom 86.67.

Obje ekipe su izuzetno loše otvorile današnji susret, pa smo nakon četiri minute igre vidjeli svega šest poena. Belgija je vodila 5:1. Litvanci su forsirali šut za tri poena, ali su pokušaji Darjuša Lavrinoviča, Seibutisa, Mačiulisa i Kalnietisa bili neprecizni.

Tri minute prije kraja prve četvrtine nakon ofanzivnog skoka prednost 11:9 Litvaniji je donio Mindaugas Kuzminskas. Litvanija je prvih deset minuta riješila u svoju korist, a šest poena prednosti donio im je Motiejunas šutem za tri poena sa zvukom sirene. Ekipa Jonasa Kazlauskasa nakon prve ćetvrtine vodila je 18:12.

Litvanija je drugu četvrtinu otvorila serijom 5:0, poene za ekipu sa Baltika postigli su Pocius i Delininkaitis. Nastavila je Litvanija u istom ritmu čitavo drugo poluvrijeme, a velike probleme Belgijancima pravio je Jonas Valančiunas koji je u drugom periodu postigao deset poena.

Litvanci su na odmor otišli sa velikih plus 23, rezultat je bio 44:21 za ekipu Jonasa Kazlauskasa. Nakon četiri minute igre u nastavku, Litvanija je imala plus 30. Trojku je pogodio Kalnietis. Nije bilo teško Litvancima da održe ubjedljivu prednost protiv katastrofalnih Belgijanaca. Na kraju treće četvrtine bilo je 69:35.

Do kraja susreta Litvanci su odigrali koliko je trebalo te su na kraju slavili 86:67.

Najefikasniji u redovima Litvanije bio je Motiejunas sa 13 poena, dok su Kuzminskas i Valančiunas dodali po 12. Na drugoj strani Tabu je postigao 15 poena.

tačno.net
Autor/ica 13.9.2013. u 14:29