Loša Grčka pobjedila očajnu Hrvatsku

Autor/ica 7.10.2011. u 22:51

Loša  Grčka pobjedila očajnu Hrvatsku

Grčka nogometna reprezentacija s 2:0 (0:0) je svladala hrvatske kolege i došla na rub plasmana na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini sljedeće sezone

U prvom poluvremenu pažnju su privlačila isključivo događanja na tribinama. Nimalo lijepo nabacivanje eksplozivnim i zapaljivim predmetima izazvali su grčki navijači, no niti kontigent od 600-injak Hrvata nije se uspio suzdržati od reakcije. Dvoboj je na kratko bio i prekinut, no srećom nakon nastavka situacija se donekle umirila.

Teren je donio uspavanku. Izbornik Bilić očito je u Grčku doputovao s idejom da uzme bod, a ako se grčki kolega odluči na izlazak iz stroge defanzive, pokušati spakirati i sva tri na avion za domovinu.

U takvim situacijama uvijek je najpametniji general poslije bitke, a jasno je da je epilog hrvatskom strategu pokazao palac dolje. Da je uzeo bod bio bi nešto ‘pametniji’. Do pobjede s ovakvom igrom gotovo ni teoretski nije mogao.

Krajnje limitirani domaćini čvrsto su u rukama držali remi i čekali prekid. Bilo kakav. On je došao u 71. minuti kada je jedno slabije izbacivanje Lovrena došlo do Samarasa koji para Pletikosinu mrežu. već tu je priča bila gotova, ali domaćin je ‘nanjušio krv’ i osam minuta kasnije Gekas je novi korner pretvorio u novi gol. Klasična priča o Grcima koju Hrvati nisu imali umijeća spriječiti. U dvije utakmice Grcima nismo zabili gol i sasvim zasluženo smo iza njih na ljestvici. Ostaje upitno samo od kuda je izbornik uoči ovoga dvoboja crpio svoj relaksirani optimizam.

Grci imaju meč loptu na gostovanju u Gruziji, a Hrvatska uz pobjedu protiv Latvije u Rijeci idućeg utorka mora pratiti i druge rezultate kako bi možda bila najbolja druga momčad i ipak izravno otišla put Eura. Ali, neće ni Latvija sama pasti, Hrvatska mora podsjetiti da je momčad, a ne samo skup kvalitetnih igrača.

Autor/ica 7.10.2011. u 22:51