Lulić nastavlja da briljira, ponovno strjelac za Lazio

Autor/ica 18.12.2011. u 23:15

Lulić nastavlja da briljira, ponovno strjelac za Lazio

U Rimu i Napoliju odigrane su večeras posljednje dvije utakmice 16. kola italijanske Serije A.

 

U derbiju kola Lazio je ugostio Udinese i na kraju remizirao (2:2). Prvi su u vodstvo stigli gosti iz Udina kada je u 28. minuti Antonio Floro Flores zatresao mrežu rimskog kluba. Dvije minute prije odlaska na odmor, bh. reprezentativac Senad Lulić postigao je lijep pogodak, šutiravši prizemno sa nekih 18-19 metara.

Slovenski golman Samir Handanović bio je nemoćan i u 51. minuti, a ovaj put matirao ga je iskusni Nijemac Miroslav Klose. Ipak, Zebre su uspjele izjednačiti do kraja utakmice i osvojiti bod. U 73. minuti Giampiero Pinzi je postavio konačnih 2:2.

Drugi klub iz Rima, Roma, slavila je na teškom gostovanju u San Paolu protiv Napolija.

Na samom otvaranju utakmice autogol domaćeg golmana Morgana De Sanctisa i slavlje gostiju. Erik Lamela je centrirao s lijeve strane, a Sanctis nes(p)retno loptu poslao u svoju mrežu.

Pola sata prije kraja Pablo Osvaldo je na ubačaj kapitena Francesca Tottija postigao gol, a sve što su domaći uspjeli je utješni pogodak Slovaka Mareka Hamšika u 82. minuti. Na samom kraju je Roma postigla i treći gol. Fabio Simplicio je ovjerio vrijednu pobjedu izabranika Luisa Enriquea, a zbog povrede nije nastupio naš reprezentativac Miralem Pjanić.

Serija A, 16. kolo:

Lazio – Udinese 2:2 (Lulić 43, Klose 51/ Floro Flores 28, Pinzi 73)
Napoli – Roma 1:3 (Hamšik 82/ De Sanctis 3 – autogol, Osvaldo 59, Simplicio 90)

Autor/ica 18.12.2011. u 23:15