Lulić: Trebat će još vremena da uđem u optimalnu formu

tačno.net
Autor/ica 9.8.2014. u 10:16

Lulić: Trebat će još vremena da uđem u optimalnu formu

Prva utakmica u novoj sezoni u dresu Lazija za Senada Lulića bio je prijateljski duel. I to protiv Hamburga, a Lazijali su na kraju slavili 2:0.

“Lijepo je igrati u Njemačkoj, jer stadioni su uvijek puni. Trebat će još malo da se vratim u optimalnu formu. Uskoro ćemo odigrati još jedan pripremni duel, što će nam pomoći da dodatno poboljšamo spremu i igru. Nakon povratka s odmora, zatekao sam mlad i motivisan tim. Trener je zadao dobar tempo na treninzima i svi dobro rade. Moramo nastaviti na tom putu i u Seriji A”, rekao je bh. reprezentativac za italijanske medije.

U ovom susretu brzonogi Zmaj je odigrao 20-ak minuta, ali i to mu je bilo dovoljno da zabilježi asistenciju za drugi gol svog tima.

Na pripremama u Njemačkoj ekipi su se pridružili i igrači čije su selekcije igrale finale Mundijala u Brazilu – Klose i Biglia.

“Miro je skromna osoba bez obzira što je osvojio Svjetsko prvenstvo. Drago mi je da ga imamo u timu, baš kao i Bigliju”, kazao je Lulić.

Novi trener Stefan Pioli forsira formaciju 4-3-3, što itekako odgovara bh. reprezentativcu, budući da može pokriti cijelu lijevu stranu.

“To sve zavisi od protivnika i trenutne situacije šta je potrebno da igram. Važno je  da radim za tim. Impresionirali su me mladi igrači poput Cataldija i Tounkare, ali svi su dobri i dokazuju da mogu igrati u Seriji A. Ove godine imamo konkurentniji tim, ali to moramo dokazati i na terenu”, zaključio je Lulić.

Dokaz da su Nebeskoplavi na dobro putu su trijumfi nad Perugiom i Hamburgom, te remi sa Sportingom. Senad Lulić je u protekloj sezoni upisao sedam golova i tri asistencije, a Lazio je završio na devetom mjestu, što im predstavlja najlošiji plasman u posljednje četiri sezone. Ipak, već ove želja je povratak u vrh italijanskog šampionata.

 

 

 

sport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 9.8.2014. u 10:16