Malinović: Tri smo nacije, ali jedna duša! Svi za BiH

tačno.net
Autor/ica 16.7.2013. u 08:17

Malinović: Tri smo nacije, ali jedna duša! Svi za BiH

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u 2. kolu grupe C Svjetskog prvenstva u Zetri je savladala Mađarsku. Naši mladi rukometaši loše su ušli u suret, na poluvremenu su imali zaostatak od pet golova, no u drugom dijelu su odigrali fenomenalno i na kraju su zasluženo slavili.
“Mislim da smo zbog rezultata iz prve utakmice sa Južnom Korejom loše otvorili duel sa Mađarskom. Ništa nam nije polazilo za rukom, no onda smo se ‘skupili’ u svlačionici i vidjeli ste šta se desilo”, za SportSport.ba je istakao predvodnik ove generacije Dejan Malinović.

“Mi smo jedna velika porodica, mjesecima smo zajedno i znao sam da je samo pitanje vremena kada ćemo ‘eksplodirati”. U Bosni i Hercegovini desetak godina vlada rukometna kriza i uvjeren sam da ćemo mi biti ti koji ćemo vratiti osmjeh na lica svih bh. ljubitelja rukometa. Imali smo i dobru podršku, a mislim da će protiv Slovenije na tribinama biti još više navijača. Zahvalio bih se svima, Sarajlijama, ljudima iz manjih mjesta, Goražda, Maglaja, Zavidovića. Mnogo nam znači njihova podršku”, dodao je Malinović.

Iako je povrijeđen Malinović nije mogao svoje saigrače ostaviti na cjedilu, a kako sam kaže za naš portal, nositi državni dres za njega je svetinja.

“Rekao sam vam već, mi smo porodica i svi ćemo za Bosnu i Hercegovinu na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.”

izvor: sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 16.7.2013. u 08:17